Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Τρία είδη κρεάτων με ντομάτα, πιπεριά και τυρί στη γάστρα. Νόστιμο και πραγματικά πολύ εύκολο πιάτο για τα τραπέζια με φίλους!

gioulmpasi

Υλικά

600 γρ. αρνί χωρίς κόκαλο σε τετράγωνα κομμάτια
600 γρ. μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε τετράγωνα κομμάτια
600 γρ. χοιρινό χωρίς κόκαλο σε τετράγωνα κομμάτια
4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες (και κόκκινες αν θέλουμε)
350 γρ. κεφαλοτύρι ή πεκορίνο Αμφιλοχίας κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

gioulmpasi_omo

Πλένουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη όπου βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε ροδέλες σχετικά λεπτές.

Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους κεφαλοτύρι.

Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.

Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200 βαθμούς.

Επειδή κάθε φούρνος διαφέρει, ελέγχουμε το φαγητό ανά μισή ώρα.

Εκτός από το κρασί ΔΕΝ ρίχνουμε αλλά υγρά, γιατί βγάζουν και το κρέας και τα λαχανικά. Μόλις κλείσουμε το φούρνο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε το φαγητό «να πάρει» όλη τη θερμότητα του φούρνου. Εάν έχει πολλά υγρά, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα νωρίτερα, ώστε να εξατμιστούν.

Σερβίρεται ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: