ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Υπόθεση Λαγούδη | Η οικογένεια γνωρίζει τους δολοφόνους


Νέα στοιχεία στην έρευνα για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη έρχονται στο φως και όπως λέει ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας «ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι της δολοφονίας».


Η άσκηση ποινικής δίωξης κατ’ αγνώστων άλλαξε τα δεδομένα και τις αρχικές εκτιμήσεις περί αυτοκτονίας της 44χρονης γυναίκας στην παραλία Φωτμού της Τριχωνίδας.

Η ανακρίτρια αναμένεται να ξεκινήσει νέο κύκλο καταθέσεων και όσοι γνωρίζουν τα στοιχεία μιλούν για δυο άνδρες οι οποίοι θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Ο ένας είναι ένας άνθρωπος που είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι ανήκε στο περιβάλλον της άτυχης γυναίκας. Ο άνδρας αυτός έχει κληθεί μέχρι σήμερα να καταθέσει τουλάχιστον μια φορά στις αρχές.

Το δεύτερο πρόσωπο, επίσης άνδρας, προέρχεται και αυτός από το περιβάλλον της Ειρήνης Λαγούδη. Είναι σύμφωνα με τα στοιχεία ηλικίας 50 ως 60 ετών και φέρεται να ανήκε επί χρόνια στο φιλικό περιβάλλον της γυναίκας.

Και οι δύο άνδρες τοποθετούνται από την έρευνα μαζί με την Ειρήνη Λαγούδη τη μοιραία για εκείνη μέρα στην λίμνη Τριχωνίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εspresso ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας της άτυχης 44χρονης κάνει λόγο για ένα αδιέξοδο που υπήρξε στις σχέσεις της γυναίκας με κάποια πρόσωπα.

«Θεωρώ ότι μπλέξαμε οικονομικά, κοινωνικά, επαγγελματικά, αισθηματικά, κάπου υπήρξε αδιέξοδο» λέει ο Βασίλης Ταουξής και συμπληρώνει ότι υπάρχουν δεκάδες καταθέσεις οι οποίες δείχνουν που πρέπει να κατευθυνθεί η έρευνα και ποια τα πρόσωπα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί ο ανακριτής.

Για αυτό ο εισαγγελέας προχώρησε σε διώξεις

Τους λόγους για τους οποίους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για την δολοφονία της Ειρήνης Λαγούδη ανέλυσε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδη στο ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Ο εισαγγελέας έχει στα χέρια του όλο τον φάκελο. Πήρε τα στοιχεία από την αστυνομία και ανέλαβε την προανάκριση. Ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, για εμπρησμό και για σύσταση συμμορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος εισαγγελέας έχει όλες τις ενδείξεις, με βάση τις οποίες προχώρησε στην άσκηση των ποινικών διώξεων… Εμείς δώσαμε βάσιμα στοιχεία για να τα αξιολογήσει ο κύριος εισαγγελέας ώστε σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που είχε και με τις καταθέσεις που πήρε, να καταλήξει εκεί που κατέληξε».

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελέα στη δίωξη τόνισε:

«Θεωρώ ότι ήταν βασικά τέσσερα τα στοιχεία τα οποία ήταν σημαντικά και αυτά ήταν κατά σειρά:

– Η αιθάλη η οποία υπήρχε στο αυτοκίνητο, στην πόρτα του οδηγού εξωτερικά που σημαίνει ότι ενώ υπήρχε σε εξέλιξη η πυρκαγιά μέσα στο αυτοκίνητο, άνοιξε η πόρτα. ‘Αρα υπήρχε άλλος ή άλλα άτομα έξω από το αυτοκίνητο, διότι η άτυχη Ειρήνη Λαγούδη ήταν στο πίσω κάθισμα.

– Το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε καταρχήν στο τζάμι και μετά στον ουρανό του αυτοκινήτου, επειδή φόραγε μποτάκια και άφησε ίχνος πάνω στην οροφή. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, με υψηλή θερμοκρασία. Μόνο έτσι αφήνει αποτύπωμα στον ουρανό.

– Το θέμα του καυσίμου. Ενώ προέκυψε ότι προμηθεύτηκε καύσιμο περίπου 20 λίτρα, στο δοχείο μέσα δε βρέθηκε ίχνος καυσίμου. Ελάχιστο… Που σημαίνει ότι πρέπει να το χρησιμοποίησε όλο. Όμως από την έρευνα που έκανα εγώ, δεν διαπίστωσα ότι το καύσιμο ήταν αυτής της ποσότητας. Άρα κάπου πήγε κάποια ποσότητα καυσίμου.

– Το κινητό τηλέφωνο, το οποίο δεν βρέθηκε.

Κατά συνέπεια, όλα αυτά σε συνδυασμό ή κατά μόνας, συνέθεσαν το παζλ και έτσι ο κύριος εισαγγελέας κατέληξε στο να ασκήσει τις ποινικές διώξεις».
« PREV
NEXT »