ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κυκλώνας Ζορμπάς | Άνεμοι 100 χλμ την ώρα


Ο κυκλώνας Ζορμπάς έχει ήδη επισκεφθεί την χώρα μας, αλλά δεν έχει κάνει ακόμη το… μπαμ, που αναμένεται τις επόμενες ώρες. Οι ειδικοί τον παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό και τονίζουν πως έρχεται… φουριόζος!

Στο newsit.gr μίλησε ο ομότιμος ερευνητής και πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Μιχάλης Πετράκης.

Ο κ. Πετράκης περιέγραψε την πορεία που θα ακολουθήσει ο κυκλώνας Ζορμπάς κατά το… πέρασμά του από την χώρα, αλλά δεν στέκεται μόνο στο σήμερα. Αλλά και στο αύριο.

Κι αυτό διότι το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, ενδέχεται να μας κάνει να… συνηθίσουμε τέτοια φαινόμενα! Τα οποία μέχρι στιγμής εμφανίζονται μια φορά το χρόνο… και αν. Θα ισχύει όμως αυτό για πάντα; Ο κ. Πετράκης δεν είναι τόσο σίγουρος…

Την ίδια ώρα,  η ΕΜΥ ενημερώνει για την επιδείνωση του καιρού με το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες. 

Τι είναι ο κυκλώνας Ζορμπάς? 

«Ο κυκλώνας Ζορμπάς που μας έχει ήδη επισκεφθεί, είναι μια μίνι απομίμηση των μεγάλων κυκλώνων που βλέπουμε στον Ατλαντικό. Οι οποίοι επιφέρουν και μεγάλες καταστροφές.

Δημιουργείται από θέματα που έχουν να κάνουν με μετεωρολογικές συνθήκες της θάλασσας, στην συγκεκριμένη περίπτωση της Μεσογείου και της ατμόσφαιρας. Η διαφορετική θερμοκρασία δηλαδή του ενός και του άλλου, δημιουργεί αυτούς τους κυκλώνες», λέει αρχικά ο ερευνητής.

« PREV
NEXT »