Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Ηχοθεραπεία: 
Η ηχοθεραπεία είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο. Με τη  χρήση του ήχου θεραπεύουμε σώμα  και χαλαρώνουμε το μυαλό. Ορισμένοι τρόποι ηχοθεραπείας είναι με τη χρήση των συχνοτήτων Solfeggio, ισοχρονικών τόνων (isochronic tones) και δύωτων κυμάτων (binaural beats). Οι θεραπείες με τον ήχο βελτιώνουν συνολικά την κατάσταση του νου και συμβάλλουν στην ευεξία.Η αλλαγή γίνεται αντιληπτή μόλις σε λίγα λεπτά.

Ο Νόμος της Δόνησης
 Σύμφωνα με το νόμο αυτό όλα βρίσκονται σε κίνηση, όλα δονούνται, και τίποτα δεν αναπαύεται. Αυτές οι δονήσεις μπορεί να είναι χαμηλότερες (πιο αργές δονήσεις) ή υψηλότερες (γρηγορότερες δονήσεις). Αυτά τα δονητικά επίπεδα ενέργειας είναι γνωστά ως «συχνότητες» και μετρώνται σε Hertz (Hz). Ένα Hertz ισούται με ένα  κύκλο δόνησης ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον ο Dr. Colin W.F. McClare (Βιοφυσικός), ανακάλυψε ότι οι συχνότητες δόνησης της ενέργειας είναι περίπου 100 φορές πιο αποτελεσματικές όσον αφορά στην αναμετάδοση πληροφοριών μέσα σε ένα βιολογικό σύστημα απ’ ότι τα φυσικά ερεθίσματα, όπως ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και άλλους παράγοντες ανάπτυξης (Lipton 2008). Αυτό εξηγεί γιατί  διαφορετικές συχνότητες επηρεάζουν  τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας. Πιστεύεται ότι το συναίσθημα της λύπης, θυμού, φόβου, και του τρόμου για παράδειγμα, έχουν χαμηλή συχνότητα, ενώ τα συναισθήματα αγάπης, ευτυχία, ευγνωμοσύνης, κλπ. έχουν μια υψηλή συχνότητα.

Συχνότητες Solfeggio
  Η αρχαία κλίμακα Solfeggio είναι μια αρχαία εκδοχή κλίμακας η οποία αποτελείται από 6 νότες ( Ut-Re-Mi-Fa-Sol -La). Δημιουργήθηκε από τον Βενεδικτίνο μοναχό, Guido d’Arezzα Κλίμακα Solfeggio. o (991 μ.Χ. – 1050 μ.Χ.). Αποτέλεσε διδακτικό εργαλείο για να βοηθήσει τους άλλους να μάθουν άσματα και τραγούδια ευκολότερα. Κάθε τόνος της κλίμακας παράγει μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτές οι συχνότητες έχουν πολύ συγκεκριμένες επιπτώσεις στο σώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από το Attuned Vibrations:
UT- 396 Hz = μετατρέπει τη θλίψη σε χαρά, απελευθερώνοντας την ενοχή και τον φόβο: αναζητεί κρυμμένα μπλοκαρίσματα, υποσυνείδητες αρνητικές πεποιθήσεις και ιδέες.
RE- 417 Hz = ανατρέπει τις καταστάσεις και διευκολύνει την αλλαγή: σας φέρνει σε επαφή με μια ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, που σας επιτρέπει να αλλάξετε τη ζωή σας.
MI- 528 Hz = μετασχηματισμός και θαύματα (επιδιόρθωση του DNA): αυξημένη ποσότητα της ζωτικής ενέργειας, νοητική διαύγεια, επίγνωση, αφυπνισμένη ή ενεργοποιημένη δημιουργικότητα. Επίσης, ενεργοποιεί τη φαντασία σας, την πρόθεση και τη διαίσθηση για να λειτουργήσετε για τον ανώτερο και καλύτερο σκοπό σας.
FA– 639 Hz = επανασύνδεση και εξισορρόπηση, σχέσεις: ενισχύει την επικοινωνία, την κατανόηση, την ανεκτικότητα και την αγάπη.
Sol 741 Hz = επίλυση προβλημάτων, εκφράσεις /λύσεις: οδηγεί σε μία πιο υγιή, πιο απλή ζωή, καθώς επίσης και σε αλλαγές στη διατροφή. Επίσης, οδηγεί στη δύναμη της αυτό-έκφρασης, η οποία οδηγεί σε μια αγνή και σταθερή ζωή.
LA- 852 Hz = αφυπνισμένη διαίσθηση, επιστρέφοντας στην πνευματική τάξη: ικανότητα να δείτε μέσα από τις ψευδαισθήσεις της ζωής σας, όπως κρυφές ατζέντες ανθρώπων, τόπων και πραγμάτων. Ανοίγει ένα άτομο στην επικοινωνία με το Όλον Πνεύμα, αυξάνει την επίγνωση και σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην πνευματική τάξη. Πέρα από τους ανωτέρω πρωτότυπους 6 τόνους, έχουν 3 επιπρόσθετοι τόνοι έχουν δειχθεί πώς έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Μαζί οι 9 τόνοι συνθέτουν συχνότητες Solfeggio.
Si- 963 Hz = αφυπνίζει κάθε σύστημα στην αρχική του, τέλεια κατάσταση: επιτρέπει την άμεση εμπειρία, την επιστροφή στην Ενότητα.
174 Hz = φυσικό αναισθητικό: μειώνει τον πόνο σωματικά και ενεργειακά.
285 Hz = βοηθά στην επιστροφή του ιστού στην αρχική του μορφή: επηρεάζει τα ενεργειακά πεδία, στέλνοντας τους ένα μήνυμα για την αναδιάρθρωση κατεστραμμένων οργάνων. Αφήνει επίσης το σώμα σας ανανεωμένο και γεμάτο ενέργεια.

Ισοχρονικοί τόνοι και Δύωτα κύματα
Γνωστοί και ως εγκεφαλικά κύματα , οι τόνοι αυτοί είναι διακριτοί ηχητικοί παλμοί που συχνά συνδυάζονται με χαλαρωτικούς ήχους ή μουσική. Άλλαζουν τη συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων και εκπαιδεύουν το μυαλό στο να εισέλθει  σε διάφορες νοητικές καταστάσεις και επίπεδα συνείδησης. Αυτές οι καταστάσεις είναι παρόμοιες με αυτό που ο εγκέφαλος βιώνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και μπορεί να έχει παρόμοια οφέλη για το σώμα.
Κύματα Βήτα – 12 Hz έως 30 Hz = βοηθούν στη ρύθμιση και τη σταθεροποίηση της κανονικής εγρήγορσης. Ο συντονισμός με τα κύματα βήτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει την ικανότητά συγκέντρωσης.
Κύματα Άλφα – 8 Hz έως 12 Hz = καταστάσεις χαλάρωσης, ενισχύεται η δημιουργικότητα, η πνευματική διαύγεια, και ο εγκέφαλος είναι πιο δεκτικός σε πληροφορίες. Τα κύματα άλφα είναι ιδανικά για την ανακούφιση από το στρες και για την χαλάρωση.
Κύματα Θήτα – 4 Hz έως 7 Hz = κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης/διαλογισμού: βελτιωμένη συγκέντρωση, μεγάλες μειώσεις του στρες και βελτίωση της διατήρησης της μνήμης. Η πίεση του αίματος, η αναπνοή και ο καρδιακός ρυθμός θα κατέβουν σε ένα πολύ πιο ξεκούραστο και υγιές επίπεδο που προάγει την φυσική θεραπεία.
Ο εγκέφαλος χρειάζεται περίπου 7 λεπτά ώστε αυτοί οι τόνοι να αρχίζουν να λειτουργούν, αλλά για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απαιτούνται  15-30 λεπτά τουλάχιστον. 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: