ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Εγκλωβισμενοι στην περιοχη της Γαλήνης

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Κινέτας, με την πυροσβεστική να μιλάει για εγκλωβισμένους στην Άνω Γαλήνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολίτες που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί να απομακρύνει κατοίκους και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης

Παράλληλα, η Περιδέρεια Αττικής συνδράμει με τρία ερπυστριοφόρα οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και επτά υδροφόρες, ανταποκρινόμενη άμεσα στο σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σημειώνεται σε ανακοίνωσή της ότι τον συντονισμό του έργου κατάσβεσης όταν η πυρκαγιά περιορίζεται εντός των ορίων ενός δήμου, όπως η συγκεκριμένη στον δήμο Μεγάρων, έχει ο δήμος. «Ωστόσο η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα με το ανθρώπινο και μηχανικό δυναμικό της να συνδράμει την Πυροσβεστική σε ό,τι της αιτηθεί» δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, μη κρύβοντας επίσης την ανησυχία τους για τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον οικισμό Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μας μετέδωσε, κατευθυνόμενος προς την περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, «η πυρκαγιά βρίσκεται εντός του οικισμού κατακαίοντας ήδη σπίτια και περιουσίες…».

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέτρεξαν στην περιοχή, όπως και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα.

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για την ένταση και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, με ενδεχόμενη επέκταση της προς την περιοχή του Διονύσου.

« PREV
NEXT »