Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή υγεία περνάει από το "στομάχι" και το πεπτικό μας σύστημα. Το πεπτικό σύστημα είναι ο δεύτερος εγκέφαλος του σώματός μας καθώς έχει άμεση σύνδεση με νεύρα του κεντρικού εγκεφάλου και επηρεάζει σημαντικά την συνολική μας λειτουργία
είτε οργανική είτε ψυχοσυναισθηματική! Έτσι για να διαφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος χρειαζόμαστε "καλά" βακτήρια δηλαδή προ βιοτικά! Μία καλή πηγή προ βιοτικών είναι το γιαούρτι!

Τα γιαούρτια που προμηθευόμαστε από την αγορά είναι επεξεργασμένα και με υλικά από υποκατάστατα με αποτέλεσμα να υστερούν τόσο σε γεύση και γνησιότητα όσο και σε θρεπτικά στοιχεία. Μια καλή λύση εύκολη και οικονομική είναι η παραγωγή γιαουρτιού στο σπίτι σας.
Είναι μια διαδικασία πολύ απλή η οποία θα μας δώσει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Δείτε παρακάτω τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε αλλά και τον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού.

Υλικά για να φτιάξουμε γιαούρτι:
1 κιλό γάλα, 1 κουταλιά σούπας γεμάτη από φυσικό αγνό γιαούρτι

Παρασκευή γιαουρτιού:
1. Θερμάνετε το γάλα στους 90 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο αλλά αν δεν έχετε μπορείτε να κλείσετε τη θερμότητα αμέσως προτού να αρχίσει να βράζει το γάλα, δηλαδή σχεδόν μόλις το δείτε να αρχίζει να φουσκώνει.
2. Βγάλτε το γάλα από τη φωτιά και περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία στους 45 βαθμούς Κελσίου (για όσους διαθέτουν θερμόμετρο κουζίνας) αλλιώς τόσο ώστε να μπορείς να κρατήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι μέσα στο γάλα και να μετρήσεις ως το 20 χωρίς να καείς.
3. Αραιώστε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας γιαούρτι με λίγο χλιαρό γάλα σε ένα φλιτζάνι και προσθέστε το στο γάλα σας ανακατεύοντας.
4. Τοποθετήστε το σκεύος στο φούρνο στους 45 βαθμούς περίπου. Αν δεν έχουμε φούρνο σκεπάζουμε το σκεύος με κουβέρτα για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο το λιγότερο για 4 ώρες. Προσοχή δεν μετακινούμε ούτε αναταράσσουμε το σκεύος κατά την διάρκεια αυτή.
5. Τοποθετούμε το γιαούρτι μας σε θερμοκρασία δωματίου και μετά στο ψυγείο, το αφήνουμε για 24 ώρες χωρίς να το μετακινήσουμε και το καταναλώνουμε εντός 15 ημερών

Μετά από αυτή την διαδικασία θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε σπιτικό γιαούρτι με περισσότερα θρεπτικά στοιχεία. Ιδανικά προτιμήστε βιολογικό γάλα! Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε το γεύμα του γιαουρτιού σας με γλυκά της αρεσκείας σας ως επιδόρπιο η να παρασκευάσετε σπιτικό τζατζίκι κόβοντας αγγούρια και σκόρδο αναμιγνύοντας τα με λίγο ελαιόλαδο και άνηθο!

Καλή σας όρεξη!

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: