Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Ο όρος ελευθερία είναι ένας όρος με πολυδιάστατη σημασία, δεν περιορίζεται μόνο στα στοιχεία της ύπαρξης ενός ανθρώπου σε ανοιχτούς δεσμούς με άνεση λόγου και κίνησης. Στοιχεία τα οποία τα θεωρούμε αυτονόητα στις μέρες μας αλλά σε πρώιμες κοινωνίες ίσως να εκλείποταν. Σήμερα με την status quo καθιερωμένη δημοκρατία θεωρούμε ότι ζούμε γενικότερα σε έναν κόσμο με ελευθερία και προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την κατοχύρωση νομοθεσιών οι οποίες προστατεύουν τον άνθρωπο από διάφορες μορφές κατάλυσης αυτής της ομαλής λειτουργίας της κοινωνίας. Είναι έτσι όμως? Υπάρχει πραγματική ελευθερία στον άνθρωπο πλέον στις μέρες μας? Ας το δούμε!

Ο άνθρωπος της σημερινής κοινωνίας θεωρεί ή πιο σωστά τον διαμορφώνουν κατάλληλα ώστε να θεωρεί ότι αυτό που ζεί είναι εξιδανικευμένο και θα πρέπει να είναι ευγνώμων για αυτό! Είναι παράδοξο, δεν νομίζετε? να μας "παίρνουν" τα βασικά μας δικαιώματα, με τέτοιο τρόπο ώσπου να καταλήξουμε να αμφισβητούμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Οδεύουμε σε μία εποχή οπού ο έλεγχος της προσωπικής μας ζωής και τον σκέψεών μας θα κατευθύνονται και θα φιλτράρονται ώστε να μας ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ εκεί όπου θέλουν! Και σωστά και εύλογα κάποιος αναγνώστης θα αναρωτηθεί! Μα για ποιους και ποίοι είναι αυτοί που κινούν αυτά τα νήματα. Οι τεχνοκράτες ? οι κυβερνήσεις που ζητούν υποχείρια για να προωθούν τις κερδοφόρες επιχειρήσεις? Δεν θα προεκταθώ περαιτέρω για την αναζήτηση αυτών. Όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί, αλλά εθελοτυφλούμε και φθάνουμε σε σημείο να αποφασίζουν για μας χωρίς την συγκατάθεσή μας, φθάνουν στο σημείο να παραχωρούν το σπίτι μας και το όνομα μας χωρίς να αναλογίζονται πως θα ζήσεις!

Θεωρείται ελευθερία να εργάζεσαι όλη την ημέρα και η ανταμοιβή σου να μην μπορεί να αποπληρώσει τις βασικές ανάγκες που δικαιούται ένας εξελιγμένος "δυτικός" πολίτης κομμάτι της εκσυγχρονισμένης δημοκρατικής Ευρώπης? Θεωρείται ελευθερία να μην έχεις την δυνατότητα να προμηθευτείς κάτι το οποίο σου αρέσει και ευχαριστεί τον εαυτό σου? Θεωρείται ελευθερία να ξυπνάς και να κοιμάσαι με μια οθόνη στα χέρια βυθίζοντας σε έναν κόσμο χωρίς υπόσταση!

Τι είναι για σένα η πραγματική ελευθερία? Ναι! Να ξυπνάς και να κοιμάσαι με έναν όμορφο σκοπό που σε γεμίζει με θετικά συναισθήματα! Να κάνεις πράγματα τα οποία θέλεις και όχι αυτά που σου υποδεικνύουν άλλοι να κάνεις! Να έχει νόημα η προσπάθεια της δουλειάς σου ώστε να βιοπορίζεσαι αξιοπρεπώς! Εμείς οι άνθρωποι είμαστε το μέλλον και όχι οι μηχανές, εμείς θα αλλάξουμε το αύριο και εμείς είμαστε η ενέργεια αυτού του κόσμου. Σε έχουν θέσει σε λειτουργία λήθαργου, σου προωθούν μοτίβα τα οποία σε παρακινούν να κάνεις πράγματα τα οποία δεν γνωρίζεις τον λόγο τον οποίο τα πραγματοποιείς και έτσι σου αποσπούν την προσοχή από τα ουσιώδη. Χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προπαγανδίσουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία και το πετυχαίνουν άριστα.

Ελεύθερος θα γίνεις όταν θα ζητάς και δεν έχει σημασία αν αποκτήσεις. Ελεύθερος θα είσαι όταν εσύ θα αποφασίζεις για τον εαυτό σου , την ιδιοκτησία σου και τον τόπο στον οποίο ζεις σε δημοκρατικά και όχι αναρχικά πλαίσια! Ελεύθερος τέλος θα είσαι όταν δεν θα φοβάσαι να πεις αυτό που είσαι και να μην κρύβεσαι! Να ζεις ειρηνικά στο σπίτι σου και να μην βλέπεις παιδιά και οικογένειες να θαλασσοπνίγονται γιατί κάποιοι αποφάσισαν να πολεμούν και να καταστρέφουν περιουσίες δίχως να νοιάζονται για εσένα!

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, και λέγοντας μέσα μας, "εγώ είμαι καλά" και τι έγινε! Όχι! Όπως όλοι θα επιθυμούσαμε να απολαμβάνουμε την ευημερία και κάθε προ επέκταση  της ευημερίας έτσι όλοι έχουμε υποχρέωση με την πιο μικρή συμμετοχή να διεκδικούμε τα κεκτημένα που τόσος αγώνας είχε γίνει στο παρελθόν για να υπάρχουν σήμερα. Ενεργοποιήσου και αφυπνίσου, πάρε μέρος και δώσε την γνώση σου για μια καλύτερη εικόνα του άυριο!

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: