Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6




Η πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο "νησί" που διακατέχεται από μικρές παραλιακές παραδεισένιες τοποθεσίες! Αυτή την εξωτική ομορφιά έρχεται να συμπληρώσει η ανέγερση ένος φοβερού αρχιτεκτονικού συγκροτήματος στην νότια περιοχή της πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή της Φοινικούντας έχει πλέον να παρουσιάσει ένα κόσμημα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου LASSA, το οποίο εδρεύει σε Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Η Villa Ypsilon, όνομα που οφείλει στο σχήμα της, ένα μεγάλο Υ έκτασης 150τμ, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του πελάτη, ο οποίος ήθελε το σπίτι να έχει την πλεονεκτική θέση του ανοιχτού ορίζοντα, προκειμένου να έχει θέα στη γύρω γεωργική γη, τα γειτονικά βουνά και την ακτή.


Ο τριγωνικός σκελετός από σκυρόδεμα δημιουργεί μια θολωτή σκεπή ενώ ταυτόχρονα πλαισιώνει τρεις αυλές που βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους και οι οποίες απολαμβάνουν το φως του ήλιου σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Οι προσόψεις της βίλας έχουν εσωτερική κλίση, ούτως ώστε να προσφέρουν άπλετη σκιά στις περιφερειακές βεράντες, η οποία παρέχεται από το τσιμεντένιο χείλος που ορίζει την καταπράσινη οροφή. Η μία βεράντα διαθέτει πισίνα και χώρο για ηλιοθεραπεία και ξεκούραση, η δεύτερη μια χαλικωτή αυλή και η τρίτη ένα υπαίθριο καθιστικό «βυθισμένο» στο έδαφος με χτιστούς πάγκους.


Το γνωστό site αρχιτεκτονικής και design, Dezeen, μίλησε με τους αρχιτέκτονες Theo Sarantoglou Lalis και Dora Sweijd που ηγούνται της ομάδας του LASSA, στο πλαίσιο του αφιερώματος που έκανε στη Villa Ypsilon. «Ο άξονας των σκεπασμένων στεγών ευθυγραμμίζεται σκόπιμα με το νησί Σχίζα που βρίσκεται νότια του σπιτιού και με ένα βουκολικό χωριό στο βουνό προς την ανατολική πλευρά», είπε ο Lalis. «Μια άλλη απαίτηση ήταν να σχεδιάσουμε μια διάταξη που να ενεργοποιεί όλη την περιφέρεια του κτιρίου αντί να ευνοεί μόνο τις πανοραμικές θέες στη θάλασσα».

Στο εσωτερικό της, η βίλα διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια και ένα σαλόνι ανοιχτού σχεδιασμού.


Οι αρχιτέκτονες πρόσθεσαν πως ο σχεδιασμός του σκελετού από σκυρόδεμα και του προσανατολισμού των αυλών έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να παράγει σκιές σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Έτσι, η δυτική βεράντα έχει σχεδιαστεί για τις ώρες ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό, η ανατολική για το γεύμα του μεσημεριού και η νότια για τις ώρες του απογεύματος.


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: