Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6Η απόσταση που δημιουργείται στην καθημερινή σχέση γονέα παιδιού λόγων των επαγγελματικών υποχρεώσεων του πρώτου δεν αντικαθίσταται με οποιαδήποτε χρηματική ανταμοιβή και δώρα! Το κενό που προκύπτει μέσα στα αισθήματα των παιδιών δεν αναπληρώνετε και το μόνο που χρειάζονται είναι να μοιραστείτε τον ΄΄πολύτιμο΄΄ σας χρόνο μαζί τους.


Αφιερώστε χρόνο με τα παιδιά σας! Αυτό το οποίο χρειάζονται τα παιδιά είναι ποιοτικός χρόνος μαζί σας κάνοντας διάφορες δραστηριότητες οι οποίες θα συσφίξουν τους δεσμούς ανάμεσά σας και θα είναι πιο χαρούμενα.

Δώστε στο παιδί σας ιδέες και προωθήστε του το πνεύμα της δημιουργικότητας:ζωγραφίστε, τραγουδήστε στο σπίτι, καλέστε τους μικρούς του φίλους στο σπίτι σας να παίξουν.


Αυτό θα δημιουργήσει συνθήκες ευχάριστες για την ψυχοσύνθεση του παιδιού σας και κατά συνέπεια θα προαχθούν στοιχεία της προσωπικότητας του όπως η εύκολη ένταξη στο κοινωνικό σύνολο, η επικοινωνία, η εξωστρέφεια.Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι ότι το παιδί θα αποκτήσει θάρρος και αυτοπεποίθηση.Η εγγραφή σε κάποιο σύλλογο, αθλητικής, θεατρικής ή μουσικής ομάδας θα δυναμώσει την ψυχή το πνεύμα και το σώμα του παιδιού σας.Στους χώρους διεξαγωγής των δραστηριοτήτων θα μάθει να συμπεριφέρεται με αρκετά άτομα γύρω του, θα μάθει την πειθαρχία , τον σεβασμό στον δάσκαλο του και φυσικά απέναντι στα υπόλοιπα παιδιά που παρευρίσκονται εκεί.

Τώρα λοιπόν που πλησιάζει το πολυπόθητο καλοκαίρι ιδίως για τα παιδιά, είναι μία καλή ευκαιρία να μοιραστείτε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

· ΄΄Ξεκολλήστε΄΄ τα παιδιά από τις συσκευές.Καλό είναι να διακατέχονται από μια σχετική ελευθερία όμως να μην καταλήγει σε τεμπελιά και νωθρότητα.

· Δώστε τους πρωτοβουλίες, στο μαγείρεμα, στα ψώνια του σουπερμάρκετ, αναθέστε τους μια εργασία όχι απαραιτήτως εκπαιδευτική αλλά μια δουλειά στο σπίτι η οποία θα τους γίνει ένα θετικό βίωμα για την μετέπειτα πορεία στην ζωή τους!

· ΄΄Διώξτε΄΄ τα από το σπίτι, με την καλή έννοια πάντα. Θα αποτελούσε μια ιδανική επιλογή μια δεκαήμερη απόδραση για το παιδί σας σε μια παιδική κατασκήνωση. Καταρχάς θα μάθει την έννοια της κοινωνικοποίησης της μερικής ανεξαρτησίας, θα δραστηριοποιηθεί , θα δημιουργήσει νέες φιλίες, θα μάθει να προσαρμόζετε σε καταστάσεις χωρίς την παρουσία σας (πολύ σημαντικό)!Θα αποκτήσει νέες εμπειρίες θετικές οι οποίες θα συμβάλλουν δραματικά στην ανάπλαση της προσωπικότητας του.

· Πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας σε χώρους μουσείων, σε θεατρικές παραστάσεις , σε παιδικές χαρές , πραγματοποιήστε ταξίδια όχι απαραιτήτως μακρινά,αναθέστε στο παιδί σας να προσκαλέσει κάποιον καλό του φίλο με την συνοδεία της μητέρας του ώστε να διεξάγετε τις επισκέψεις σας με παρέα.

· Τα παιδιά όπως είναι γνωστό δεν συγκεντρώνονται εύκολα για να μελετήσουν ιδίως στην καλοκαιρινή περίοδο, προτιμούν να παίζουν.Βρείτε ένα παιχνίδι για να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας (ένα παιχνίδι γνώσεων ή παρακολουθήστε μαζί μια ταινία εκπαιδευτικού περιεχομένου).
· Παιχνίδι και πάλι παιχνίδι..Τα παιδιά μετά το κλείσιμο των σχολείων έχουν ανάγκη να αποφορτιστούν από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου των φροντιστηρίων ενίοτε και τις παράλληλες δραστηριότητες που πρέπει να φέρουν εις πέρας ως το τέλος της ημέρας! Αφήστε τα παιδιά ξέγνοιαστα να παίξουν και να χαρούν τις διακοπές.

· "Γνωρίστε» τα με την φύση". Αυτό σημαίνει περίπατο στο δάσος, επισκέψεις σε κωμοπόλεις που έχουν έντονο το φυσικό στοιχείο και φυσικά ταξίδια στην θάλασσα! Δεν υπάρχει καλύτερη θεραπεία για τα παιδιά όπως επίσης και για εσάς τους ίδιους η επαφή με την θάλασσα.Μπορείτε να κάνετε παιχνίδια είτε μέσα στο υγρό στοιχείο είτε και στην άμμο, όμως πάντοτε με με προσοχή και υπευθυνότητα για αποφυγή ατυχημάτων όπως και επίσης η έκθεση στον ήλιο να γίνεται με μέτρο και αντηλιακή προστασία!

Όπως καταλαβαίνεται η παιδική ηλικία είναι ένα θέμα με πολυδιάστατη προσέγγιση.Το παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα ελεύθερο ον και όχι σχηματοποιημένα.Εννοώντας ότι χρειάζεται επιμέλεια και αγάπη και όχι συνεχής προγραμματισμός για οτιδήποτε κάνει. Προωθήστε τα ‘’θέλω’’ του και τα όνειρά του, δημιουργήστε ένα καλοκαίρι μαζί με το παιδί σας ή με τα παιδιά σας στο οποίο να καταλάβετε πόση αξία έχει η καθημερινή ενασχόληση μαζί τους και πόσο θετική επίδραση έχει για αυτά!


Να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι! ‘’ΓΙΝΕΤΑΙ μαζί τους παιδιά και εσείς΄΄


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: