ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Κηδεύεται ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, κηδεύεται στις 2 το μεσημέρι ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, που έχασε την ζωή του όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Διαρκής θρήνος για την απώλεια του πιλότου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος.


Στην κηδεία αναμένεται να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, ενώ ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου επισκέφθηκε χθες Παρασκευή το σπίτι του άτυχου σμηναγού στην Αθήνα για να εκφράσει κατ' ιδίαν συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος για τις ελληνικές, ενώ παραμένουν σε εξέλιξη οι έρευνες και για να βρεθούν οι απαντήσεις στα ερωτήματα για τα αίτια της τραγωδίας.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία, όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό του αεροσκάφους και κατ' επέκταση του καταγραφέα πτήσης που υπάρχει σε αυτό και στα στοιχεία πτήσης του δευτέρου Mirage 2000-5.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

« PREV
NEXT »