ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη


Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, θα γίνουν στην Τρίπολη, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2018.
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018
Ώρα 10:30 π.μ.: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με φροντίδα των προϊσταμένων τους.
Ώρα 11:30 π.μ.: Συγκέντρωση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών του μαθητών των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης και των Προσκόπων και Ελλήνων Οδηγών, με τους καθηγητές τους, τους δασκάλους και βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση Σημαίας, θα ψαλλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.
Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες 24ης και 25ης Μαρτίου 2018 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ, των Τραπεζών και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.
Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
Ώρα 7:00 π.μ.: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά στους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.
Ώρα 8:00 π.μ.: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τις διαταγές της Διοίκησης Κέντρων IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».
Ώρα 10:30 π.μ.: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την κ. Βασιλική Αλεξοπούλου, καθηγήτρια φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.
Ώρα 11:30 π.μ..: Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 12:00 μ.μ.: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α’θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελλήνων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της παρέλασης, ορίζεται η ποδός Εθνικής Αντίστασης.
Μετά το τέλος της παρέλασης, στην πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Τρίπολης, θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.
Ώρα 18:30: Επίσημη Υποστολή της Σημαίας.

« PREV
NEXT »