ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

Δεν πάει στην Επιτροπή για το Σκάνδαλο Novartis ο Α. Λυκουρέντζος

Να καταθέσει επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων δηλώνει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην προσέλθει στη φάση αυτή στην Επιτροπή.

«Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος, στην επιστολή του προς τον Θ. Δρίτσα, λίγη ώρα μετά την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
«Σε συνέχεια της επιστολής σας, της 21ης Μαρτίου 2018, με αριθμό πρωτοκόλλου 10, σας γνωστοποιώ ότι δεν επιθυμώ την εμπλοκή μου σε οποιουδήποτε διαδικαστικού χαρακτήρα συζήτηση, παρά μόνον σε αυστηρά τυπική και νομικά άρτια συνεδρίαση της Επιτροπής σας, με θέμα την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως, την οποία με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής αναλάβατε να διερευνήσετε» σημειώνει ο κ. Λυκουρέντζος και υπογραμμίζει:
«Προσωπικά επιμένω σε όσα ανέφερα με την ομιλία μου, στην Ολομέλεια της Βουλής, την 21η Φεβρουαρίου 2018. Είμαι αθώος. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει. Συνεπώς, για αδικήματα τα οποία δεν διέπραξα, δεν με αφορά και η οποιαδήποτε ερμηνεία περί παραγραφής. Η αλήθεια και μόνον η αλήθεια με αφορά. Είμαι αθώος και θα εξαντλήσω με δική μου πρωτοβουλία, κάθε προσφερομένη εκ του Συντάγματος δυνατότητα, για να υπερασπιστώ την Τιμή μου, από την ανυπόστατη ψευδομαρτυρία και άδικη σπίλωση».
«Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να παραστώ στην συνεδρίαση της Επιτροπής σας την 30η Μαρτίου 2018, στην οποία με προσκαλέσατε, για τα αναφερόμενα στην επιστολή σας διαδικαστικά θέματα» κάνει γνωστό ο πρώην υπουργός και συνεχίζει:
«Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού. Ευελπιστώ να μου παράσχετε το δικαίωμα να παραστώ σε μεταγενέστερη συνεδρίαση αν τυχόν αποφασίσει σχετικά η Επιτροπή σας, για να καταθέσω επί της ουσίας της υπόθεσης, μετά και την επιβαλλόμενη εξέταση των μαρτύρων. Με τον προσήκοντα σεβασμό σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής σας, σημειώνω με έμφαση τις βαρύτατες ηθικές ευθύνες τις οποίες επωμίζεσθε, με τις ακολουθούμενες πρακτικές, οι οποίες συντηρούν αδίκως την σπίλωση. Κατεπείγουσα επιδίωξή σας όφειλε να είναι η αμερόληπτη διερεύνηση της αλήθειας και η απρόσκοπτος απονομή δικαιοσύνης».
« PREV
NEXT »