Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το απόγευμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2018. Όπως αναμενόταν καταψηφίστηκε από όλη την αντιπολίτευση. 

Ο προϋπολογισμός του Δήμου για το έτος 2018 ανέρχεται στα 41.403.627€. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας  κ. Αλεξοπούλου που τον παρουσίασε, είναι πλήρως ισολογισμένος και η υπηρεσία πήγε στις κατώτερες προβλέψεις εσόδων προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με τους αυστηρούς ελέγχους που γίνονται από την κεντρική διοίκηση. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη στη μισθοδοσία και για νέες προσλήψεις στο Δήμο τόσο στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τζιούμης είπε ότι συμφωνεί ότι οι κρατικές πηγές χρηματοδότησης έχουν μειωθεί αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει και προσπάθεια να βρεθούν άλλες πηγές  και κατέληξε: "Είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να διαχειριστεί την φτώχεια. Όπως δείχνει και ο προϋπολογισμός το έργο της δημοτικής αρχής είναι μηδέν".
Ο κ.Τσιαμούλος συμφώνησε ότι τα έσοδα είναι αυστηρά και με τις οδηγίες του υπουργείου, αλλά είπε ότι τη στήλη εξόδων μπορεί να γίνει κάτι προς όφελος των δημοτών. Σε αυτό το σημείο ανέφερε το παράδειγμα των εκδηλώσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχουμε προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια με μισό εκατομμύριο για εκδηλώσεις. Για ποιες εκδηλώσεις; Αυτές που είδαμε το καλοκαίρι; Αλλάξτε την τακτική και επιχορηγήστε σωματεία με προτάσεις. Δεν μας πείθετε πλέον και φέρατε έναν προϋπολογισμό που δεν θα ψηφίσουμε".   
Ο κ. Λάζαρης είπε: "Ένας προϋπολογισμός πρέπει να έχει όραμα και κατεύθυνση που δεν το βλέπουμε σε αυτόν. Πέρυσι δηλώσατε ότι το πρώτο που θα κάνατε ήταν ασφαλτοστρώσεις που δεν έγιναν. Ελπίζω και εύχομαι να πετύχετε τα διπλά από αυτά που έχετε στον προϋπολογισμό προς όφελος των πολιτών".
Ο κ. Σμυρνιώτης με τη σειρά του επιτέθηκε στη δημοτική αρχή κατηγορώντας την για ψέματα: "Είπαμε αρκετά στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα όπου φαίνεται το όραμα της δημοτικής αρχής... Να δούμε πότε θα ακουστεί μία αλήθεια. Εμείς αυτό που λέμε πιο δυνατά είναι ότι ο άνθρωπος που μας κατήγγειλε για 3,5 χρόνια είναι γυμνός. Το μόνο που πρόσφερε είναι σκάνδαλα, κακοδιαχείριση και ψέματα... Έλεγαν ότι είχε έτοιμη τη λύση για τα σκουπίδια και φτάσαμε να πηγαίνουμε στον Άγιο Βλάση. Φτάσατε στο σημείο να ζητάτε εκ των αιρετών σας να παραλάβουν το μισοβυθισμένο καράβι της ΚΕΔΥΤ. Για τα χωριά κόπηκε το 500ρικο γιατί θα παίρνατε μηχανήματα. Η περιφέρεια είναι εχθρός ενώ θα σας βοηθούσε να κάνετε έργα. Το κάνατε για να βρείτε άλλοθι. Απεμπολήσατε τα κέντρα κοινότητας. Αυτός ο προϋπολογισμός προσβάλει και εκθέτει το δήμο αποδεικνύει ανεπάρκεια για τη δημοτική αρχή που δεν έχει το άλλοθι της απειρίας αλλά ούτε και της πολυτέλειας του χρόνου". 
Απαντώντας ο κ. Δήμαρχος είπε ότι είναι θεμιτό το να μην θέλουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν με τον προϋπολογισμό ή να τον καταψηφίσουν και συνέχισε:  "αλλά θα ήθελα να δούμε τι έχει μείνει από τις προηγούμενες αρχές. Δεν έχει να θυμάται κανείς τίποτα, ο κόσμος έχει γνώση βλέπει και κρίνει επιβραβεύει και καταδικάζει. Ακούσαμε απίστευτα πράγματα. Θα κριθώ όταν θα έρθει η ώρα... Η ΣΑΤΑ είναι 700 χιλιάδες και το τεχνικό πρόγραμμα είναι 12 εκατομμύρια. Που βρέθηκαν αυτά τα λεφτά είναι τυχαία; Το ΕΣΠΑ ουσιαστικά άνοιξε τώρα και με ένα τηλέφωνο δεν βγάζουμε χρήματα. Πρέπει να πάμε εκεί να παραβρεθούμε για χρηματοδοτήσεις" και κατέληξε "Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τον σφιχτό προϋπολογισμό αλλά λέμε ότι τα δείγματα του φετινού προϋπολογισμού είναι θετικότερα. Ζητώ τη ψήφιση του προϋπολογισμού γιατί νομίζω ότι είναι σε σωστή βάση χωρίς να υπάρχει ανοχή σε έσοδα και δαπάνες όπως άλλες εποχές".  

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: