Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Για πολιτικό τσαρλατανισμό κατηγορεί την Περιφερειακή Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κ. Ν. Πατσαρίνος ενώ σε απάντησή της η κ. Κ.Νικολάκου τον κατηγορεί για πολιτική ανυπαρξία. Ο κ. Πατσαρίνος έβγαλε ανακοίνωση για το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεχίζει να παίζει με την «εικόνα» και τις εντυπώσεις και να μην ασχολείται με την ουσία και την αποτελεσματικότητα. Έτσι ζούμε τα εξής απανωτά γεγονότα πολιτικού «τσαρλατανισμού».
– Το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στη Μαραθούπολη το έφεραν προ ημερησίας διάταξης και χωρίς καμία γραπτή εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 13/12/2017. Τους ζητήσαμε επειδή συμφωνούμε με την αναγκαιότητα του έργου να μας ενημερώσουν γραπτά ή προφορικά (τουλάχιστον) τι περιλαμβάνει η προγραμματική σύμβαση (προϋπολογισμός, πηγή χρηματοδότησης, συμβαλλόμενοι, τεχνική έκθεση, χρόνος). Δεν ανταποκρίθηκαν και αντ’ αυτού μας έκαναν επίθεση ότι δεν θέλουμε το έργο. Αναγκαστήκαμε για λόγους ελάχιστου σεβασμού στην ενημέρωση και στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, για λόγους διαδικαστικούς, να ψηφίσουμε λευκό. Συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την στάση μας λέγοντας ότι αρνούμαστε το έργο!
– Στην Οικονομική Επιτροπή στις 21/12/2017 ενέκριναν το οδικό έργο στη Μάνη Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα 3,545 εκ. € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Τους επισημάναμε τα εξής: α) δεν είναι έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, καθ’ ότι είναι αγροτικός – δασικός δρόμος, β) είναι πολύ μεγάλο το ποσό για την βελτίωση ενός χωματόδρομου πλάτους 4,5 μ., γ) η πολιτιστική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής του Ταϋγέτου δεν έρχεται μόνο με ασφαλτοτάπητες, δ) δε ζούμε στις εποχές των «παχιών αγελάδων», που κάθε αίτημα γινόταν δεκτό και ε) υπάρχουν πολλά προβλήματα στους βασικούς οδικούς άξονες της Μεσσηνίας και ιδιαίτερα αυτούς του Ταϋγέτου και είναι λάθος να προταθεί σήμερα αυτό το έργο. Με όλα αυτά ψηφίσαμε κατά. Υποστηρίζουν ότι δεν θέλουμε την ανάπτυξη των χωριών της Μάνης. Θυμίζουμε ότι στον εθνικό δρόμο του Ταϋγέτου (Καλαμάτα – Σπάρτη) και στην 1η επαρχιακή οδό προς Καρδαμύλη – Αρεόπολη που κινούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αρκούνται σε ελάχιστα έργα συντήρησης.
– Όταν ο κ. Τατούλης παλαιότερα έθιγε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της «στροφής» προς το διάστημα, αναφερόταν πως στην περιοχή μας θα γίνει κέντρο εκτόξευσης διαστημοπλοίων και ταξιδιών προς το διάστημα. Καμία σχέση μ’ αυτό που η κυβέρνηση σήμερα δρομολογεί για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων για την επιστήμη, την γεωργία, την επικοινωνία, την ενέργεια κ.ά. Όμως έχει το θράσος και επικαλείται ότι προέβλεπε τι θα γίνει και πρωτοστάτησε γι’ αυτό!
Αντί να μιλάνε μόνο με τις κάμερες και το διάστημα ας αντιμετωπίσουν τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια που παρουσιάζουν προβλήματα, καθυστερήσεις, πρόσθετες αποζημιώσεις και βαλτώνουν.
Σε καλό θα βγει για την Περιφέρειά μας αν η Διοίκησή της καταλάβει ότι οι ιδιοτελείς της επιλογές προκαλούν την κοινωνία και δεν χωρούν στις επιλογές της κυβέρνησης. Θα της ζητούσαμε γι’ άλλη μια φορά να γίνει πιο σεμνή, πιο ουσιαστική, πιο συλλογική, πιο αποτελεσματική, να ακούει όλους και να συνθέτει. Τελειώνουν οι εποχές του «αυτοκράτορα», του αδιαμφισβήτητου και του αλαζόνα.
Σημείωση: Ας κοιταχτούν στον «καθρέφτη» για το μεγάλο έργο τους των απορριμμάτων, με τι προχειρότητα, ανευθυνότητα και παρατυπίες το χειρίζονται. Είναι αποκαλυπτική πλην των άλλων η 435/2017 πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναβολή απόφασης λόγω έλλειψης στοιχείων και οι αναφορές συνδημοτών μας για ιδιοκτησιακά προβλήματα!
22/12/2017
Για την «Πελοπόννησος Πρώτα»
Ο επικεφαλής
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

Η απάντηση της κ. Νικολάκου:
Κωνσταντίνα Νικολάκου «Η «απολογία» του κ. Πατσαρίνου δεν θα τον σώσει από την πολιτική του ανυπαρξία»


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Ο κ. Πατσαρίνος είναι λογικό να βρίσκεται σε πολιτική παραζάλη και πολιτικό πανικό. Ζει τη δική του αγωνία, εφόσον αδυνατεί να προσδιοριστεί πολιτικά και οδηγείται στην  πολιτική ανυπαρξία και απαξίωση.
Απολογείται στους πολίτες της Μεσσηνίας γιατί καταψήφισε ένα έργο πνοής για την Τριφυλία, το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθόπολης, διαχρονικό αίτημα της περιοχής, όπως επίσης και ένα σημαντικότατο έργο για τη Μάνη, τη σύνδεση του δρόμου Μηλέα – Γιάτρισσα. Η άρνησή του για το αλιευτικό καταφύγιο τεκμηριώνεται στην άγνοιά του για το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας. Οι προφάσεις του απ’ την άλλη πλευρά για το σημαντικό δρόμο στη Μάνη είναι ότι δήθεν η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα και με περισσό πολιτικό θράσος απαξιώνει και υποβαθμίζει τη μοναδική και ξεχωριστή περιοχή της Μάνης και τους Μανιάτες.
Σε ότι αφορά τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την ανάπτυξη διαστημικών δραστηριοτήτων με βάση την Καλαμάτα, κατανοούμε την απελπιστική του θέση, εφόσον ούτε μπορεί να αντιληφθεί το εύρος και τις δυνατότητες των πολιτικών αυτών, ούτε έχει το χώρο να αναπτύξει τη μικροπολιτική του ιδιοτέλεια. Στον αντίποδα ο κ. Τατούλης επαινεί κάθε αξιόλογη ενέργεια, από οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αν προέρχεται, που θεωρεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Δεν το αντέχει γιατί βρίσκεται χαμένος στο κενό μεσοδιάστημα των πολιτικών του σκοπών και την απόρριψή του από τους πολίτες.
Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής δεν αντέχει επίσης το έργο της περιφερειακής αρχής σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει υλοποιήσει με επιτυχία έναν πολυεπίπεδο σχεδιασμό προς όφελος των πολιτών.
Αξίζει τέλος να του επισημάνουμε ότι η λευκή του ψήφος δε συνιστά σε καμία περίπτωση θετική συνεισφορά στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου, ούτε μπορεί να τον εξιλεώσει από τις πολιτικές του τύψεις. Δυστυχώς έχει συνδυάσει την πολιτική με την αδράνεια και την άρνηση και γι’ αυτό το λόγο δεν θα μπορέσει ποτέ να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: