Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ &ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης πολιτών Αρκαδίας» θα συμμετέχει μαζί με τις υπόλοιπες  Συλλογικότητες & τις Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ' όλη την Ελλάδα στη Πανελλαδική κινητοποίηση στις  4  Νοέμβρη στην Αθήνα.

Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ, τράπεζες, funds και  κοράκια ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες στη λαϊκή περιουσία.
Μέσα στους επόµενους µήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη µμεταφορά πλούτου από τα λαϊκά στρώµατα στο κεφάλαιο µέσα από τη διαδικασία των πλειστηριασµών. Για τη χιονοστιβάδα των «κόκκινων δανείων» δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες µε την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνηµόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Σήµερα δεν υπάρχει καµιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καµιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασµό ακόµη και της πρώτης κατοικίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψεύδονται ασύστολα. Με το 3ο  µνηµόνιο, που µαζί µε τη Ν.Δ. και τα άλλα µνηµονιακά κόμματα, ψήφισε το 2015, γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds. Με το 4ο µνηµόνιο εισάγει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν, όπως νοµίζουν, τον «σκόπελο» του κινήµατος, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές.
Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνηµα αντίστασης και αλληλεγγύης. Παρά την κατασυκοφάντηση, τις διώξεις και την καταστολή που δέχεται, δεν έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας. Όλοι όσοι ζούµε σε αυτήν τη χώρα έχουµε δικαίωµα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά.
Καλούµε κάθε εργαζόµενο, κάθε νεολαίο, κάθε πληττόµενο από την κρίση να αποτρέψουμε τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των κορακιών στα σπίτια. Να διαµαρτυρηθούµε στα Ειρηνοδικεία  και  στις τράπεζες.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούµε μαζί με όλες τις «Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασµών» από όλη την Ελλάδα:
·         Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
·         Τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας µε μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταµεία και δήµους.
·         Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώµατα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταµείων.
·         Την άµεση παύση κάθε δίωξης αγωνιστών του κινήµατος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ


Η Συντονιστική Επιτροπή

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: