Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Διαφορετικές αποχρώσεις θα έχει η εικόνα φέτος στην καλλιέργεια μπρόκολου και κουνουπιδιού στη χώρα, αλλά και ο απολογισμός που άφησε η περσινή σεζόν. Η Τρίπολη είναι αυτή που καλύπτει τα κενά στους στους καλοκαιρινούς μήνες. 
Οι παραγωγοί στην Τρίπολη βρίσκονται στα τελειώματα καθώς, λόγω των κλιματικών συνθηκών, η περιοχή έχει το πλεονέκτημα να δίνει παραγωγή στο «κενό» των καλοκαιρινών μηνών (από τα μέσα Ιουνίου), όταν γίνονται οι μεγαλύτερες εισαγωγές. Στην περιοχή, τα σταυρανθή κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια. Φέτος, οι τιμές παραγωγού διαμορφώθηκαν στα 55-70 λεπτά για το μπρόκολο και στα 50-60 για το κουνουπίδι. Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τρίπολης «Η Ένωση» έχει διακινήσει από την αρχή της σεζόν 150 τόνους μπρόκολο και 200 τόνους κουνουπίδι, ενώ η παραγωγή σταματάει με τους πρώτους παγετούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον, ο συνεταιρισμός διαθέτει την τεχνογνωσία και την τεχνολογική υποδομή συντήρησης, συσκευασίας και εμπορίας, κάτι που προσδίδει υπεραξία στα συγκεκριμένα κηπευτικά, μέρος της οποίας καρπώνεται και ο παραγωγός. Αυτό, κατά συνέπεια, αναμένεται να ενδυναμώσει περαιτέρω την καλλιέργεια. Ήδη, μάλιστα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά, συζητείται να προχωρήσει σε κάποια μορφή συμβολαιακής του ίδιου του συνεταιρισμού με παραγωγούς, καθώς καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον από αγορές του εξωτερικού.
με πληροφορίες από ypaithros.gr

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: