Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που αρχίζει σήμερα: 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι                                                                                       
Τρίπολη, 1 Σεπτέμβρη 2017
Καλή σχολική χρονιά! Με δύναμη, δημιουργικότητα, υγεία και δυναμικούς αγώνες!
            Η νέα σχολική χρονιά φέρνει μαζί της την ελπίδα και την αισιοδοξία, αλλά και την ανάγκη να παλέψουμε για τη ζωή που αξίζει σε εμάς, στις οικογένειές μας, στους μαθητές μας.
            Η πραγματικότητα που ζούμε είναι λίγο-πολύ γνωστή.
            ΕΝΦΙΑ και κάθε λογής χαράτσια πάνω από το κεφάλι μας, πλειστηριασμοί, μηδενικοί διορισμοί στην Εκπαίδευση, σχέδια για την αναμόρφωση του Λυκείου ("Νέο Λύκειο") σε ακόμα πιο ταξική κατεύθυνση, τμήματα πολυπληθή, σχολεία με ελλιπή χρηματοδότηση, συνεχείς πιέσεις για συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων, κατηργημένοι Τομείς και Ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, αγωνία για εκατοντάδες συναδέλφους (μόνιμους και αναπληρωτές) για το αν και πού θα εργαστούν φέτος (και σε πόσα σχολεία).
            Σε αυτό το αντιλαϊκό και αντιεκπαιδευτικό πλαίσιο, έρχεται για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση και με το "Χρονοδιάγραμμα εργασιών για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς" και:
ü  Καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων να αποστείλουν κενά την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων, χωρίς να είναι πλήρως γνωστά τα τμήματα στα σχολεία, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι εγγραφές (π.χ. απόφοιτοι που επιθυμούν νέα ειδικότητα από ΕΠΑΛ, μεταγραφές), όταν έγιναν αποσπάσεις συναδέλφων πριν λίγες ημέρες!
ü  Προβλέπει ολοκλήρωση των τοποθετήσεων στις 8/9 (!), γεγονός που καθιστά απαγορευτική την τήρηση του Π.Δ. 50 και  τον σεβασμό των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
            Επαναλαμβάνεται το γνωστό σκηνικό (οι περσινές εγκύκλιοι "Φίλη", ολίγον πιο καμουφλαρισμένες φέτος), με τοποθετήσεις-εξπρές, για να στηριχτεί το επικοινωνιακό παραμύθι της κυβέρνησης του 3ου και του 4ου Μνημονίου, πως "όλα λειτουργούν κανονικά και όλα είναι στη θέση τους".
            Θυμίζουμε επίσης ότι Υπουργείο και Διευθύνσεις εκπαίδευσης, πήραν πέρσι νέα μέτρα για τον περιορισμό των τμημάτων (Υ.Α. για Β' Ξένη Γλώσσα, καταργήσεις Ειδικοτήτων και Τομέων στα ΕΠΑΛ, ηλεκτρονικές εγγραφές κ.α.), γεγονός που επιβαρύνει αφάνταστα την εκπαιδευτική διαδικασία και τους μαθητές.
            Το Νέο Σχολείο που ετοιμάζουν με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και του 3ου Μνημονίου απαιτεί εκπαιδευτικούς χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, αύξηση της κινητικότητας (βλέπε 4ο Μνημόνιο), με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
Συνάδελφοι δεν πρέπει και δεν μπορούμε να δεχτούμε ως τετελεσμένα όλα τα παραπάνω!
Τις συμπτύξεις, τα 27αρια-28αρια τμήματα, τις μετακινήσεις μαθητών για να μη δημιουργηθεί νέο τμήμα!
            Για τη διαδικασία του υπολογισμού των κενών είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα ορισμένων ημερών, ώστε οι συνάδελφοι στα σχολεία να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Θα ενταθεί φέτος το φαινόμενο κενά να αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι και συνάδελφοι να ταλαιπωρούνται και να δημιουργείται ένα αλαλούμ στα σχολεία  με συναδέλφους που τη μία ημέρα θα έρχονται και την άλλη θα φεύγουν. Είναι ορατό το φαινόμενο συνάδελφοι να έχουν δυσμενέστερες τοποθετήσεις με βάση τα μόριά τους.
            Απαιτούμε από τη ΔΙΔΕ Αρκαδίας να τηρήσει το Π.Δ. 50, δηλαδή οι τοποθετήσεις να γίνουν ανά κατηγορία (υπεράριθμοι, διάθεση ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι, συμπλήρωση ωραρίου), με εύλογο χρόνο για να πραγματοποιηθούν οι αιτήσεις και να εξεταστούν οι ενστάσεις.

            Η εργασιακή ασφάλεια, η εργασιακή σταθερότητα, η διαφάνεια στις τοποθετήσεις και στις μετακινήσεις δεν είναι καθόλου γραφειοκρατικού χαρακτήρα ζήτημα. Ο εκπαιδευτικός είναι  βασικός συντελεστής της δημόσιας εκπαίδευσης και η εργασιακή του ανασφάλεια και ομηρία, η ελαστικοποίηση και γενικά  τα εργασιακά του προβλήματα είναι και ΠΡΟΒΛΗΜΑ όλης της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς έχει επιπτώσεις στην εκπαιδευτική (παιδαγωγική και διδακτική) διαδικασία.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: