Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Ακολουθούν η ανακοίνωση των εργαζομένων και η ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το ΚΔΑΥ Τρίπολης:


 Ο οργανωμένος αγώνας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) μετά από μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν να προβούν σε 4ωρες στάσεις εργασίας. Αιτία ο εμπαιγμός της εταιρίας η οποία μετά από πολύμηνες υποσχέσεις και ελιγμούς δεν κολλούσε τα ένσημα των εργαζομένων από τον Γενάρη. Επίσης καθυστερούσε τις πληρωμές και δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις τις ως όφειλε σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, δεν τους παρείχε τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.
Η απάντηση της επιχείρησης στην ανακοίνωση των κινητοποιήσεων, ήταν να προχωρήσει σε ενός είδους lock-out επιχειρώντας να τους δώσει αναγκαστικές άδειες, προκειμένου να <<επισκευάσει>> κάποιο μηχάνημα.
 Οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά δεν υπέκυψαν σ΄ αυτήν την προσπάθεια υπόσκαψης του αγώνα και της ενότητας τους και με αποφασιστικότητα επέμειναν στην διεξαγωγή των κινητοποιήσεων με αποτέλεσμα η εργοδοσία να καταβάλει τα ένσημα 6 μηνών και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου μήνα καθώς και να δεσμευτεί για πληρωμή χρωστούμενων επιδομάτων αδείας στις 24 Σεπτέμβρη και για την παροχή μέσων ατομικής προστασίας στις αρχές Οκτώβρη.
ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ
 Ο εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ έχουν αποδείξει και στο παρελθόν ότι όλα κατακτιούνται με αγώνες και ότι έχουν κερδίσει σε δικαιώματα είναι εξαιτίας της οργάνωσης τους, με την καθοδήγηση του Σωματείου μας.
Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ στέλνουν τους αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς στους συναδέλφους τους στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου που απ’ την πρώτη στιγμή εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα μας, και οι οποίοι αυτή την στιγμή παλεύουν για να τηρηθούν τα συμφωνημένα με την εταιρεία WEST SOLUTION.
Tα ΚΔΑΥ είναι χώροι άγριας εκμετάλλευσης και μόνο ο κοινός αγώνας των εργαζομένων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αυτό.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ
ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Ο αγώνας των εργαζομένων στην εταιρεία ανακύκλωσης Recycling South East LTD (ΚΔΑΥ Τρίπολης) και το lock out της εργοδοσίας.

      Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ανακύκλωσης Recycling South East LTD στη ΒΙΠΕ Τρίπολη (ΚΔΑΥ Τρίπολης) αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δουλειά τους συνεχώς και αναγκάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα να κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα (ασφαλιστικές εισφορές, δεδουλευμένα, υπερωρίες, επιδόματα αδείας, μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας, κλπ).
      Αυτή την περίοδο η εργοδοσία δεν έχει καταβάλει τα ένσημα 6 μηνών και την πληρωμή δεδουλευμένων. Επίσης, αρνείται να ικανοποιήσει αιτήματα που αφορούν στην υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.
      Μετά από γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια, ξεκινώντας την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017 διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η εργοδοσία της επιχείρησης δεν δέχτηκε να παραλάβει την κοινοποίηση της απόφασης των εργαζόμενων και αυτή της επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή το πρωί της Τετάρτης 13/9/2017, το μεσημέρι η εργοδοσία πρότεινε στους εργαζόμενους να μην δουλέψουν την Πέμπτη 14/9/2017, ημέρα έναρξης των κινητοποιήσεων και να την αναπληρώσουν με εργασία το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι δεν το δέχτηκαν και στη συνέχεια τους ανακοίνωσε ότι τους βγάζει όλους εκείνη την ημέρα σε κανονική άδεια. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.
      Ενώ το πρωί της Πέμπτης οι εργάτες προσήλθαν κανονικά στο εργοστάσιο για να πιάσουν δουλειά, η εργοδοσία επικαλέστηκε ότι υπάρχει βλάβη και δεν θα δουλέψει το εργοστάσιο. Σοβαρά ερωτήματα δημιουργούνται για το πώς υπήρξε βλάβη ενώ μέχρι την προηγούμενη μέρα το εργοστάσιο δούλευε μέχρι της 10 το βράδυ.
      Μετά από καταγγελία των εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας για τα γεγονότα, έγινε έλεγχος, η εργοδοσία επικαλέστηκε βλάβη και αφού δηλώθηκε η στάση εργασίας των εργαζόμενων στη συνέχεια τροποποιήθηκε η εργασία τους και έφυγαν με άδεια με υπαιτιότητα του εργοδότη.
      Η στάση της εργοδοσίας που επιχειρεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους εφαρμόζοντας επί της ουσίας lock out είναι προκλητική. Εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – κουαρτέτο με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θέλει να μεταβάλλει σε πραγματικό κάτεργο το χώρο δουλειάς, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

Ερωτάται η κ. υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για:
  • Να καλυφθούν όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.
  • Την άμεση καταβολή του επιδόματος άδειας σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Την καταβολή του μισθού όλων των εργαζομένων το αργότερο μέχρι την 5η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, όπως προβλέπεται από το νόμο.
  • Να δοθούν όλες οι κανονικές άδειες που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.
  • Να εξασφαλιστούν Συνθήκες και μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Να αναλάβει η εταιρεία την ευθύνη πλυσίματος των στολών εργασίας σε καθημερινή βάση. Να Δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι αποδυτηρίων.
  • Να γίνει απολύμανση χώρου εργασίας και άμεση χορήγηση των εμβολίων που συστήνει ο Ιατρός Εργασίας, των μέσων ατομικής προστασίας και προμήθεια ή επισκευή των εργαλείων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.
  • Να αποδίδεται σε μηνιαία βάση αποδεικτικό μισθοδοσίας σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να καταργηθεί κάθε δυνατότητα εφαρμογής lock out από την εργοδοσία.


Οι Βουλευτές

Νίκος Καραθανασόπουλος
Νίκος Μωραΐτης  

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: