Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Μία σειρά από θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία ανέδειξε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος στη “θυελλώδη” συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το απόγευμα της Τετάρτης (19/7/2017).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ????
Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κος Κακλαμάνος έχασε τον έλεγχο προκαλώντας με εριστικές φράσεις σε αιρετούς προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, αφαιρώντας τους και το λόγο. Το αποτέλεσμα ήταν το Δημοτικό μας Συμβούλιο να διακοπεί για πολλοστή φορά και να εκτεθούμε όλοι μας για άλλη μια φορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Τέτοιες πρακτικές παλαιοκομματικού χαρακτήρα προκειμένου να καλύψουμε την ανεπάρκεια μας, ανήκουν σε άλλη εποχή και τις καταδικάζουμε. Λυπούμαστε πολύ για το χαμηλό επίπεδο του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου και ελπίζουμε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά που και μας προσβάλλουν και μας εκθέτουν.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ
Ο κ. Τσιαμούλος πρότεινε να αγοραστούν και να λειτουργήσουν εξωτερικοί απινιδωτές στην πόλη της Τρίπολης και ανέφερε «ότι ήδη στο δημαρχείο Αγρινίου τοποθετήθηκε εξωτερικός απινιδωτής. Είναι μικρό το κόστος, εύχρηστοι στη λειτουργία τους και εύκολοι στη χρήση τους, να τους τοποθετήσουμε σε 2-3 κεντρικά σημεία, χώρους με μεγάλη επισκεψιμότητα και ειδικών περιπτώσεων π.χ.(ΚΑ.ΠΗ-Δημοτικό Στάδιο κ.λ.π. Τόνισε να είναι αχρείαστει αλλά σώζουν ζωές».

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΗ
Για το θέμα αυτό ζήτησε ενημέρωση από τον Δήμαρχο Τρίπολης, αφού εκκρεμεί ένα δικαστήριο που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο και ο χρόνος πιέζει. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι βρέθηκε λύση και θα γίνονται ψεκασμοί με εισαγωγή ειδικών χημικών ουσιών από την Αμερική για τις οσμές των σαπισμένων σκουπιδιών στον Άγιο Βλάση. Ο κ. Τσιαμούλος είπε … «Αυτός είναι ο Αυτοδιοικητικός Πολιτισμός σας Κε Δήμαρχε, να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε έναν παράνομο ΧΑΔΑ, που ψηφίσατε προσωρινά και να μιλάτε για πυρασφάλεια που δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία σε δασικές περιοχές. Είναι επικίνδυνο για φωτιά. Λύση είναι να κάνετε σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Θέλω να ξέρω το χρονοδιάγραμμα σας, μια φορά να πέσετε μέσα. Σας προτείνουμε να υλοποιήσετε την Τεχνική πρόταση της παράταξής μας για Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Δήμο Τρίπολης που δεν στοίχισε ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας »

ΚΑΝΑΛΙΑ DIGEA
Για πολλοστή φορά, ο κ. Τσιαμούλος ανάδειξε ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα χωριά του Δήμου Τρίπολης, τα οποία εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στα κανάλια της Digea, ενώ στον ορίζοντα λύση δεν φαίνεται ξεκάθαρα να υπάρχει. Ανέφερε χαρακτηριστικά “Δήμαρχε τα χωριά μας ερημώνουν μέρα με την ημέρα και η τηλεόραση είναι το μοναδικό μέσω τους για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Παρακαλώ ως Διοίκηση του Δήμου να επιληφθείτε άμεσα “

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΑΨΙΑ
Για ένα διαφημιστικό φυλλάδιο που αφορά τα σπήλαια Κάψια αναφέρθηκε ο Νίκος Τσιαμούλος, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί άμεσα. Με ερώτηση του στον Δήμαρχο και στο Δ.Σ. της ΚΕ.ΔΗ.Τ. αν γνωρίζουν την ύπαρξη φυλλαδίου διαφημιστικού των σπηλαίων ξεκίνησε την ερώτηση του ο Νικος Τσιαμούλος και πήρε απάντηση αρνητική. Αμέσως ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι «Μέσα στο φυλλάδιο υπάρχει δισέλιδη διαφήμιση εταιρείας που ούτε καν εδρεύει στον Νομό μας και διαφημίζει γυναικεία εσώρουχα με 2 ημίγυμνες γυναίκες εσώρουχα. Ζητώ άμεσα την απόσυρσή του, υπάρχει θέμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν νοείτε να τον παίρνουν αυτό το φυλλάδιο μαθητές Δημοτικού και όχι μόνο» είπε. Υπήρξε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να επιληφθεί άμεσα για το θέμα και να δει την πρόταση του Νίκου Τσιαμούλου για έκδοση νέου φυλλαδίου με χορηγούς επιχειρήσεις τοπικές της ευρύτερης περιοχής.» 

ΑΝΔΡΙΑΝΤΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Για την παρέμβαση που θα γίνει στο χώρο αυτό, ο κ. Τσιαμουλος πρότεινε … «Έχουμε δυο στρατόπεδα, να υπάρχει μια επικοινωνία με τους διοικητές, να αγοράσει ο δήμος στολές σαν την προεδρική φρουρά και να φυλάσσονται τα οστά σε 24ωρη βάση με φαντάρους για να το αναπτύξουμε τουριστικά το θέμα και να έχουμε την προστιθέμενη αξία που αναλογεί» 

ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ

Δεν ψήφισε η παράταξη «Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα» τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για τη φετινή εμποροπανήγυρη της Τεγέας, με τον επικεφαλής της να λέει «είναι τα ίδια τέλη που μπήκαν και πέρυσι και για τα οποία υπήρξε απόρριψη από την Αποκεντρωμένη. Πως θα ψηφίσουμε το ίδιο;» Επίσης όσον αφορά την νέα οριοθέτηση του πανηγυριού ψήφισε η παράταξη παρών λέγοντας “ ότι υπάρχει ήδη εγκεκριμένη απόφαση οριοθέτησης από το 2015 και μιας η Διοίκηση λέει ότι είναι η οριοθέτηση είναι η ίδια δεν υπάρχει λόγος επαναφήφισής της. Εκτός αν έχει αλλάξει κάτι” ρώτησε χωρίς να πάρει καμία απάντηση.
Δελτίο Τύπου«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: