Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Για τη συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, που δεν πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/5, όπως είχε προγραμματιστεί


Στις 26/5 και ύστερα από τηλεφωνική πρόσκληση όλων των αρχηγών των Δημοτικών Παρατάξεων Βόρειας Κυνουρίας, είχε προγραμματιστεί συνάντηση ενημέρωσης στο Δημαρχείο για διάφορα θέματα που είχαν κατά καιρούς τεθεί στα Δημοτικά Συμβούλια προς ενημέρωση.
Η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, αφού μόνο ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιοβάς βρέθηκε στο γραφείο του Δήμαρχου.
Σε κάθε περίπτωση, το περιεχόμενο της ενημέρωσης αφορά όπως φαίνεται περισσότερο τους δημότες, και γι’ αυτόν τον λόγο,κοινοποιούμε στον τύπο το ενημερωτικό σημείωμα με τα θέματα που θα τίθεντο για ενημέρωση από τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Παναγιώτης Κ. Μαντάς


ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΑΣΤΡΟΣ 26/5/2017
1.    Απουσίες Δημοτικών συμβούλων στο Δ.Σ. Το φαινόμενο έχει πάρει πλέον διαστάσεις και ύστερα από επαναλαμβανόμενες απουσίες ΔΣ και έγγραφες οχλήσεις, το προεδρείο του ΔΣ απέστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τα παρουσιολόγια όλων των δημοτικών συμβουλίων από 9/2014 έως και σήμερα, παρακαλώντας για τις δικές της ενέργειες. 

2.    Απόφαση επί της αίτησης ανακοπής κατά του προστίμου που έχει επιβάλλει η ΕΔΕΛ για το Λιμάνι Παραλίου Αστρους. Σε συνάντηση που είχα με την κ. Κιουσοπούλου, νομική σύμβουλο του Δήμου για το θέμα της αίτησης ανακοπής κατά της υπουργικής απόφασης που επιβάλλει πρόστιμο ύψους 3,7 εκ. ευρώ στο Δήμο μας,μου γνωστοποιήθηκε η θετική έκβαση της διαδικασίας για το δήμο μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Η πληροφορία είναι προφορική, αφού τα πρακτικά του δικαστηρίου δεν μας έχουν ακόμα κοινοποιηθεί.

3.    Απόφαση επί της ένστασης που είχε καταθέσει η μείζων αντιπολίτευση στην επιτροπή του άρθρου 152, κατά της απόφασης Γ.Γ.Α.Δ με την  οποία εγκρίθηκε η νομιμότητα αποφάσεων παραλαβής της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου μας. Η ένσταση απορρίφθηκε ομόφωνα. Για μια ακόμα φορά όλα τα ελεγκτικά όργανα (ελεγκτής νομιμότητας, ελεγκτικό συνέδριο και επιτροπή ενστάσεων άρθρου 152), αποφασίζουν ομόφωνα ότι η αποκομιδή απορριμμάτων στο δήμο μας είναι νόμιμη. Καιρός να το καταλάβει και η μείζων (και ελάσσων) αντιπολίτευση.

4.    Δικαστική διαδικασία κατά Δήμου στοΝαύπλιο.Η ανακριτική διαδικασία για το πόρισμα του ΣΕΕΔ που αφορούσε έργα της περιόδου 2006, συνεχίζεται και ήδη έχουν κληθεί ως μάρτυρες πολλοί αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

5.    ΈργαΥδρεύσεων Παραλίου Αστρους και Κορακοβουνίου. Η ΔΕΥΑ ολοκληρώνει την ωρίμανση των μελετών με σκοπό την υποβολή φακέλων για χρηματοδότηση στην πρόσκληση με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ» του ΠΕΠ Πελοποννήσου έως τις 20/6/2017. Τα έργα αφορούν την πλήρη αντικατάσταση ολόκληρων των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης των δύο οικισμών.  Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάστηκε θετικά από το τοπικό συμβούλιο αρχαιοτήτων η πρόταση επανακατασκευής της δεξαμενής ύδρευσης του Παραλίου Αστρους με υπογειοποίηση, ώστε να προστατεύεται η αισθητική του χώρου και να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέα προς το Κάστρο του Παραλίου Αστρους.

6.    Κέντρο κοινότητας.Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο μας, ειδική επιστήμονας επεξεργάζεται ήδη τα αρχεία του γραφείου κοινωνικής προστασίας με σκοπό την πλήρη καταγραφή των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων του Δήμου μας. Στη συνέχεια, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση χώρου που θα στεγάσουμε το κέντρο κοινότητας.

7.    Επανέναρξη έργου ΒΙΟΚΑ σε Παράλιο Αστρος και Ε.Ο. Ύστερα από διακοπές στις εργασίες λόγω αξιολόγησης αρχαιολογικών ευρημάτων, καταγραφής και  τεκμηρίωσης του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, οι εργασίες των δικτύων ΒΙΟΚΑ, συνεχίζονται στο Παράλιο Αστρος. Όσον αφορά την παράκαμψη της επαρχιακής οδού, οι εργασίες επίσης συνεχίζονται αφού εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη άδεια τομής από την Διεύθυνση Τ.Ε. της Π.Ε.Αρκαδίας. Σημειώνω ότι η συμπληρωματική σύμβαση που αφορά το έργο των ιδιωτικών συνδέσεων και διακλαδώσεων, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο, το Τεχνικό Συμβούλιο Δ.Ε. της Περιφέρειας και το Δημοτικό Συμβούλιο. Το έργο των δικτύων θα συνεχιστεί από 6/6/2017 σε κεντρικούς δρόμους του Αστρους.

8.    Ημέρες συνεδριάσεων ΔΣ.Προκειμένου να έχουμε την αμεσότερη αντιμετώπιση των θεμάτων και των προβλημάτων του Δήμου, δεν κρίνουμε απαραίτητη την θέσπιση συγκεκριμένης ημέρας για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Εξάλλου, σε όλα τα συμβούλια τηρούνται οι απαιτούμενες προθεσμίες των προσκλήσεων και οι πέντε ημέρες κρίνονται αρκετές για τον προγραμματισμό κάθε δημοτικού συμβούλου.

9.    Επίσκεψη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου.Την Τρίτη 6/7 θα επισκεφτεί το δήμο μας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου. Τα θέματα που θα τεθούν στον Υπουργό από πλευράς Δήμου και Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ενδεικτικά θα είναι: 
                                   i.              Η νέα ασθένεια που φαίνεται ότι πλήττει την παραγωγή κάστανου, η σφήκα της καστανιάς.
                                 ii.              Η πορεία εκτέλεσης του προγράμματος Δακοκτονίας και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ε.Α.Σ.Α.
                                iii.              Η νέα πολιτική τιμολόγησης του Νερού Άρδευσης. Οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή και στη χρηματοδότηση του έργου Άρδευσης από τις πηγές Αναβάλλου.
                              iv.              Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020


10.  Μετά από 43 έτη επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Ήρωας Δημότης μας, Σωτήρης Κουρούνης, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, στις 22 Ιουλίου 1974. Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:30 στο χωριό του την Καστάνιτσα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας θα πραγματοποιηθεί Τελετή για τον επαναπατρισμό των οστών του. Όλοι οφείλουμε να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στον ήρωα συμπατριώτη μας.

11.  Δικαστική απόφαση κτηρίου ΟΤΕ στο Παράλιο Αστρος. Με την Α228/29-6-2016 απόφαση του, που μας κοινοποιήθηκε πρόσφατα, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης δικαίωσε το Δήμο σχετικά με την διεκδίκηση του κτηρίου του Ο.Τ.Ε. του Παραλίου Αστρους, από την εταιρεία «Ο.Τ.Ε. Αστικά Ακίνητα». Η απόφαση είναι τελεσίδικη και θα μετεγγραφεί άμεσα στο υποθηκοφυλακείο. Η εταιρεία μπορεί να ασκήσει μόνο ανακοπή στο Σ.Τ.Ε, προκειμένου η απόφαση να καταστεί και αμετάκλητη.


12.  Θερινό πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων.Όπως ανέφερα παραπάνω, όλες οι ενστάσεις για την εργολαβία της αποκομιδής απορριμμάτων απορρίφτηκαν ομόφωνα. Και αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, κανένας κάδος δεν θα αποτελεί αντικείμενο φωτογράφισης. Από 1/6/2017, εφαρμόζεται το θερινό πρόγραμμα στην αποκομιδή απορριμμάτων, με αυξημένα δρομολόγια σε όλους τους οικισμούς του Δήμου και  καθημερινή αποκομιδή σε Παράλιο Αστρος, Ξηροπήγαδο και Παραλίες Μελιγούς και Αστρους. 

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: