Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Συνέντευξη της Πανούση Παναγιώτας, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου και γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας 


Η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100χρονων του Κόμματος και ειδικά για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, αποφάσισε να κορυφώσει τη δράση που ανέπτυξε η Οργάνωση τα προηγούμενα χρόνια με μια μεγάλη εκδήλωση τιμής στον Ταΰγετο στις Δημοτικές Κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας την Κυριακή 28 Μάη, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η αποκάλυψη μνημείου για τους μαχητές του ΔΣΕ και τους άλλους αγωνιστές της περιόδου.
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, τη νεολαία, να τιμήσουμε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας της περιοχής μας.
Ο τρίχρονος αγώνας του ΔΣΕ ήταν ηρωικός και δίκαιος, ταξικός και διεθνιστικός. Δεν ήταν πόλεμος «ανάμεσα σε αδέλφια», ούτε πόλεμος που ξέσπασε «με ευθύνη και των δύο πλευρών» όπως ισχυρίζονται όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την αγριότητα του αστικού κράτους. Ο αγώνας του ΔΣΕ από το 1946 έως και το 1949 αποτελεί τη σημαντικότερη εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα. Οι εκμεταλλευτές και το κράτος τους γνώρισαν τότε το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ίδια την ύπαρξή τους.
Ο εμφύλιος ανέδειξε δύο κόσμους απόλυτα εχθρικούς μεταξύ τους: Από την μια μεριά ήταν οι λαϊκοί αγωνιστές, φτωχοί εργάτες και αγρότες, που εξέφραζαν τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Από την άλλη ήταν ο αστικός εθνικός στρατός, η αστική τάξη και το κράτος της, οι πολιτικοί υπηρέτες τους και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοί τους με πρωτεργάτη τις ΗΠΑ. Αυτός ο αγώνας ανέδειξε ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι του μόχθου δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές τους, ότι δεν μπορεί να υπάρχει «κοινό «εθνικό συμφέρον» και «εθνικοί στόχοι» σε μια κοινωνία που οι λίγοι απολαμβάνουν τον πλούτο που βγαίνει από τον ιδρώτα των πολλών.
Όλη την περίοδο από την απελευθέρωση έως και τη λήξη του εμφυλίου πολέμου πάνω από πέντε χιλιάδες αγωνιστές στην Πελοπόννησο έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλαγεί ο λαός μας από ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές. Η θυσία τους είναι οδηγός για τους αγώνες των εργατών, όλου το λαού και της νεολαίας. Είναι οι ήρωες που δεν γράφτηκαν στα σχολικά βιβλία και τις αστικές εφημερίδες, οι ήρωες που δεν ακούστηκαν στα ιστορικά ντοκιμαντέρ και στις ταινίες που χρηματοδοτούν οι αστοί για να θάψουν την Ιστορία. Είναι οι ήρωες που γράφτηκαν στις καρδιές του λαού της Πελοποννήσου και ακούγονται στα τραγούδια και στις ιστορίες του σαν θρύλοι.
Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα στις οικογένειες όλων αυτών των ηρώων, να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Τους καλούμε ιδιαίτερα να συμβάλουν στη διάδοση αυτής της ένδοξης ιστορίας για να μάθει την αλήθεια ο λαός και η νεολαία της Πελοποννήσου.
Αυτή η ένοπλη σύγκρουση είναι πηγή συμπερασμάτων για τους αγώνες του σήμερα, για την κατεύθυνση που πρέπει να έχει το κίνημα, για την αφοβία ακόμα και κόντρα σε αρνητικούς συσχετισμούς, για όρους οργάνωσης της κάθε μάχης κόντρα στον ταξικό αντίπαλο, για τις γνώσεις και τη στάση ζωής που πρέπει να έχει κάθε αγωνιστής στο σήμερα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που στην περιοχή μας «μυρίζει μπαρούτι», που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνά μέτρα που τσακίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή του λαού, έχει σημασία να κοιτάξουμε στην ιστορία μας για να πάρουμε δύναμη για νέους αγώνες.
Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ σε όσους δεν αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, όσους δεν συμβιβάζονται, όλους όσους μέσα τους αισθάνονται οργή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση αλλά και στις προσπάθειες των αστών για «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που εμπλέκει το λαό όλο και περισσότερο σε πολεμικές περιπέτειες. Να δώσουν μάχη ζωής και αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Ο λαός δεν έχει δείξει ακόμη τη δύναμή του. Χρειάζεται οργανωμένη λαϊκή παρέμβαση στις εξελίξεις, αναγέννηση του εργατικού κινήματος, συμμαχία όλων όσων πλήττει αυτή η πολιτική. Σε όλη την ιστορία, αυτό ήταν το μόνο που μπόρεσε να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Με αφορμή την εκδήλωση, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου έχει ετοιμάσει λεύκωμα 320 σελίδων με πάνω από 500 ντοκουμέντα που έρχονται για πρώτη φορά στη επιφάνεια. Το λεύκωμα θα είναι στα χέρια της οργάνωσης αυτές τις μέρες και θα διατίθεται.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
27 και 28 Μάη θα πραγματοποιηθεί 2ήμερη κατασκήνωση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αγ. Μαρίνα Ταϋγέτου
Την Κυριακή στις 28 Μάη, 11 πμ θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου στο 32ο χλμ ΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ
Στις 12 θα γίνει η ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και μετά την ομιλία θα ακολουθήσει γλέντι.
Ø Για δηλώσεις συμμετοχής για το διήμερο 27 και 28 Μάη μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την κομματική οργάνωση Αρκαδίας και στο τηλέφωνο 6974430637.
Ø Για την Κυριακή 28 Μάη θα αναχωρήσουν λεωφορεία: από Τρίπολη 7:45 πμ στην πλ. Κολοκοτρώνη.


Τρίπολη 19 Μάη 2017

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: