Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6Συνεχίστηκε το Σάββατο  20 Μαΐου 2017, το εσπέρας,  στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως  η δεύτερη μέρα του  το «8ου  Χορωδιακού  Θρησκευτικού  Φεστιβάλ Τριπόλεως».

Το «8ο Χορωδιακό Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τριπόλεως» διοργανώνεται  υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριπόλεως και της Χορωδίας Τριπόλεως.
 Σημειώνεται, ότι το θρησκευτικό Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός, που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία για 8η συνεχόμενη φορά στην πόλη μας και φέτος λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του εορτασμού των Πολιούχων Τριπόλεως Δημητρίου και Παύλου.  
Την δεύτερη ημέρα του Φεστιβάλ άνοιξε η Χορωδία  Μεγάλου Αλεξάνδρου  του Δήμου  Πέλλας.
Λίγα λόγια για την μικτή χορωδία του Δήμου Πέλλας.

Η µικτή χορωδία της ∆ηµοτικής Ενότητας Μεγάλου Αλεξάνδρου, του ∆ήµου Πέλλας δημιουργήθηκε το 2000 για να καλύψει διάφορες επετειακές εκδηλώσεις, αλλά και να αναβαθµίσει όχι µόνο το ∆ήµο  Πέλλας αλλά και τη γύρω περιοχή.
Η χορωδία  του Δήμου Πέλλας αποτελείται από 40 περίπου µέλη και στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα κλασσικά, έργα από τη Βυζαντινή υµνογραφία, ∆ηµοτικά και έντεχνα λαϊκά.
Η χορωδία Πέλλας έχει κάνει αξιόλογες εµφανίσεις στην Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό (Βουδαπέστη, Κων/πολη, Πιτέστι κ.α.). Το 2001 απέσπασε το 2 ΒΡΑΒΕΙΟ σε πανελλήνιο διαγωνισµό χορωδιών που έγινε στην Αθήνα.

Η χορωδία Πέλλας ἀπέδωσε με επιτυχία τους εξής ύμνους υπό την ∆ιεύθυνση του κ.Αντωνίου  Παπαδόπουλου:
1. Εξοµολογείστε, Βυζαντινόν
 2. Άγιος Άγιος Κύριος Σαββαώθ, Βυζαντινό
 3. Σε υµνούµεν, Βυζαντινό
4. Ύµνος στην Παναγία, Βυζαντινό,
5. Το λουλούδι
6. Dona nobis pacem, Μozart
7. Μακεδονία, παραδοσιακό Μακεδονίας

 Αμέσως μετά ακολούθησε η Χορωδία  του Δήμου Κορυδαλλού.
Λίγα λόγια για την µικτή τετράφωνη χορωδία του ∆ήµου Κορυδαλλού.

Η μικτή χορωδία του Δήμου Κορυδαλλού  συγκροτήθηκε το Μάρτιο του 2004 και σήµερα αποτελείται από 45 χορωδούς. Τα µέλη της χορωδίας είναι πολίτες διαφόρων ηλικιών και διαφόρων ενασχολήσεων, όπως νοικοκυρές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελµατίες µε κοινό χαρακτηριστικό στοιχείο την αγάπη τους για τη µουσική.
 Είναι όλοι τους ερασιτέχνες χωρίς ιδιαίτερη θεωρητική καλλιέργεια στη µουσική και προσπαθούν να προσφέρουν ευχάριστα και ταυτόχρονα ποιοτικά µουσικά ερεθίσµατα.
Το ρεπερτόριο της χορωδίας, περιλαµβάνει τραγούδια από διάφορους χώρους της µουσικής όπως δηµοτικά, λαϊκά, κλασσικά, µπαλάντες κ.α. ∆ιευθύνεται από την καθηγήτρια µουσικής του Πανεπιστηµίου της Φιλιππούπολης Κα Έλενα Κασάροβα.
Η µαέστρος αποτελεί σύµβολο αγάπης και θαυµασµού για όλους τους χορωδούς γιατί µε ανεξάντλητη υποµονή και επιµονή προσπαθεί να δηµιουργήσει ποιοτικό µουσικό σύνολο µε δεσµούς φιλίας και σεβασµού µεταξύ των µελών του.
Η χορωδία έχει παρουσιασθεί σε διάφορες τοπικές αλλά και εκτός των ορίων του Κορυδαλλού εκδηλώσεις.
Υπό την ∆ιεύθυνση  της Κα Έλενας  Κασάροβα εκτελέστηκε το εξής Πρόγραμμα:
1. Ευλογήσω τον Κύριο (Παλιά Βυζαντινή µελωδία)
2. Μια Παναγιά (Χατζιδάκις / Γκάτσος)
3. Αθανασία (Χατζιδάκις / Γκάτσος)
4. Τη πόρτα ανοίγω βράδυ (Θεοδωράκης / Λειβαδίτης)
5. Ναµπούκο (Βέρντι)

Το «8ο Χορωδιακό Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τριπόλεως» στέφθηκε με επιτυχία και έκλεισε με την Χωροδία Τριπόλεως  (LA VITA)  υπό την Διεύθυνση της κ Ελένης  Αλεξοπούλου παρουσιάζοντας το εξής πρόγραμμα: 
1. Dona Nobis Pacem, Traditional Latin
 2. Keep your Lamps Trimmed and Burning, Traditional Spiritual ΣόλοΝαυσικάΜαµάκουΚρουστόΜατίνα Τραχανά
3. Gloria Alleluia, Emily Crocer
4. Πέρασµα, Αλκίνοος Ιωαννίδης
Πιάνο: Σόφη ΤσόγκαΕυχόμαστε  στους διοργανωτές, στους κοπιάσαντας χορωδούς και στο φιλόμουσο ακροατήριο,  έτη πολλά και ευλογημένα, οι δέ εορτάζοντες  Άγιοι Νεομάρτυρες και Πολιούχοι  της Τριπόλεως,  Δημήτριος και Παύλος  στους  οποίους η Χορωδία Τριπόλεως οργάνωσε και έφερε εις πέρας το  το 8ο Θρησκευτικό Φεστιβαλ να σκέπουν και να Αγιάζουν πάντας.
                                                                                  +π.Ι.Σ.


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: