Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6


Νέα συνεδρίαση αποκλειστικά για τη ΚΕΔΗΤ έγινε σήμερα, παρουσία των εργαζομένων, στο πνευματικό κέντρο. Τη συνεδρίαση είχαν προκαλέσει όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με επιστολή τους στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτό που ζητούσαν ήταν α) οικονομικό απολογισμό της εταιρείας κυρίως για τις χρονιές 2015-16, β) την πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας (αναλυτικά έσοδα δαπάνες και υποχρεώσεις) και γ)τις προοπτικές βιωσιμότητας της ΚΕΔΗΤ.
Μιλώντας αρχικά ο κ. Σμυρνιώτης τόνισε ότι είναι "μελανή μέρα" για τον τρόπο που ήρθε το θέμα και κάνοντας μια σύντομη αναδρομή ζήτησε "να θέσουμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, να δούμε ότι κινδυνεύει και να βάλουμε τα πράγματα σε λογαριασμό".
Για σκάνδαλο από τον Ιούνιο του 2015 μίλησε ο κ. Τζιούμης που ζήτησε διαλεύκανση του θεμάτων, γιατί υπάρχει σαφής ευθύνη της διοίκησης αλλά και του δημάρχου. "Έγινε προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια" είπε χαρακτηριστικά και πλέον η εταιρεία είναι σε δεινή θέση με απίστευτα χρέη και απλήρωτους υπαλλήλους. Παρόλα αυτά κατέληξε "πρέπει να εξασφαλιστεί η λειτουργία 1000% γιατί προσφέρει έργο" και έκανε προτάσεις για μείωση των δαπανών, ανταγωνιστικότητα και εύρεση νέων προγραμμάτων χρηματοδότησης.
Ο κ.Τσιαμούλος είπε ότι πρέπει να γίνει γνωστή η καθαρή θέση της ΚΕΔΗΤ σήμερα, τι χρωστάει και σε ποιους. "Μας χορτάσατε ψέμματα και κινηθήκατε αδίστακτα" είπε χαρακτηριστικά στο δήμαρχο.

 Από την πλευρά του ο κ. Λάζαρης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό το Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει τα πραγματικά στοιχεία για μια επιχείρηση του δήμου που πληρώνουν οι ίδιοι οι δημότες ενώ επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από του υπαλλήλους να είναι υπεράνθρωποι τη στιγμή μάλιστα που είναι απλήρωτοι και κατέληξε "ελπίζουμε οι φήμες να είναι μικρότερες από τα γεγονότα". 
Τέλος ο κ. Νικολάου επανέλαβε ότι η αγωνία είναι για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών και αυτό μπορεί να γίνει και με μεταφορά των εργαζομένων ως υπαλλήλων του Δήμου με πλήρη δικαιώματα. "Στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος δεν πρέπει να υπάρχει σκιά και περιμέναμε τη διαφάνεια".
Σε αυτό το σημείο εκφράστηκε η αγωνία των εργαζομένων από μια εκπρόσωπό τους η οποία τόνισε ότι πλέον είναι και ζήτημα επιβίωσης.
Απαντώντας ο Δήμαρχος κ.Παυλής ξεκίνησε λέγοντας ότι η σημερινή διοίκηση δεν έχει να αποκρύψει τίποτα και ότι υπάρχουν επιφυλάξεις όσο διαρκεί ο έλεγχος από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Παραδέχτηκε ότι δίνονταν δύσκολα τα στοιχεία σε προηγούμενη περίοδο ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παρέθεσε μια σειρά από οικονομικά στοιχεία από το 2011 που συγκροτήθηκε η εταιρεία μέχρι σήμερα. Κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα τα χρέη της επιχείρησης είναι γύρω στις 450.000€ με τα περισσότερα από αυτά στο ΙΚΑ (περίπου 257.000€). "Με μια συνολική ρύθμιση με το ΙΚΑ και με τη βοήθεια του Δήμου μπορεί να γυρίσει το πρόβλημα" είπε, και συνέχισε "η επιχείρηση είναι βιώσιμη, οι δαπάνες συμπιέστηκαν βρέθηκαν κάποιοι χορηγοί που βοήθησαν και αν ενταχθούν ο μέγιστος αριθμός παιδιών στις δομές μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση".
Αφού αναγνωρίστηκε στις δευτερολογίες τους από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, η "φιλότιμη προσπάθεια" του δημάρχου να παρουσιάσει στοιχεία, προτάθηκε κάτι που θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να οριστεί μια επιτροπή από όλες τις παρατάξεις για να ελεγχθούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και να οριστούν και ορκωτοί λογιστές για να κάνουν πλήρη έλεγχο.


«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: