Slider[Style1]

Style2

Για κρατήσεις στο +30 27550 52720

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6



Το 1949 ο Νικόλαος Μπίρης παρήγαγε το πρώτο λικέρ της Τρίπολης με την ονομασία «Τίποτα». Ένα λικέρ το οποίο έγινε σταδιακά διάσημο σε ολόκληρη την Ελλάδα και δημιουργήθηκε εξαιτίας της χιουμοριστικής διάθεσης του παραγωγού του.



Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μπίρης αντιμετώπιζε στην καθημερινότητα του το εξής φαινόμενο: πολλοί πελάτες του, κυρίως κυρίες που ήθελα να δείξουν καλή διαγωγή,  όταν τους ρωτούσε «Τι θα πάρετε» απαντούσαν «Τίποτα». Αυτό το γεγονός ήταν η αιτία της γέννησης της ιδέας για την παραγωγού ενός ποτού με την ονομασία «Τίποτα»


Το λικέρ παράγεται κατ΄ αποκλειστικότητα στην Τρίπολη και κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Πρόκειται για ένα εύγεστο, δυνατό, γλυκό ηδύποτο που παράγεται από τον συνδυασμό τεσσάρων essence που ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά. "Εύκολα με μια χημική ανάλυση μπορείς να βρεις τα συστατικά του λικέρ, όμως αν αλλάξεις σε ποσότητα, έστω και ελάχιστα το ένα από αυτά, η γεύση αλλοιώνεται. Τα αιθέρια έλαια ο πατέρας μου τα προμηθευόταν από τους αδερφούς Καραβία στην οδό Λυκούργου και όσα χρόνια παρήγαγε το ποτό δεν είχε αλλάξει ποτέ προμηθευτή, ούτε τη μάρκα των αιθέριων ελαίων", αναφέρει ο κ. Μπίρης.



Το Τίποτα παράγεται για περισσότερο από μισό αιώνα από την ίδια οικογενειακή επιχείρηση, με την ίδια διάθεση, με το ίδιο μεράκι και την ίδια μυστική συνταγή. Μία μυστική συμβουλή σερβιρίσματος: λίγος τριμμένος πάγος και δυο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή κονιάκ και το «τίποτα» θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό ποτό σε όλες τις ξεχωριστές ή χαλαρωτικές στιγμές σας.

Πηγές: traveltripolis.gr
            imerisia.gr
            travelstyle.gr
            greecetravel.gr

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: