ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

1978: Η Επανίδρυση του Αστέρα Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολη σήμερα αποτελεί μία σημαντική ομάδα για την πόλη μας, η οποία έχει καταφέρει να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκ
και να διαγράφει μια ανοδική και αξιοπρεπέστατη πορεία. Η πορεία αυτή είναι απολύτως αντάξια με την ιστορία της ομάδας, καθώς αποτελεί μία ομάδα που συμπληρώνει 83 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια ο Αστέρας Τρίπολης βίωσε διάφορα γεγονότα, είτε θετικά είτε αρνητικά, τα οποία έχτισαν την φήμη και τον χαρακτήρα της ομάδας.

Ένα από τα πολύ θετικά γεγονότα για την πορεία του Αστέρα Τρίπολης είναι η επανίδρυση του, το 1978, ύστερα από αρκετά χρόνια αδράνειας και αποχής από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αρκαδίας. Η Επανίδρυση της ομάδας πραγματοποιήθηκε από  την θέληση και την προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούσαν την ομάδα και θέλησαν να την ¨αναστήσουν¨. Ένα χρόνο μετά την επανίδρυση του, ο Αστέρας Τρίπολης συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα Β΄κατηγορίας, όπου και διαγράφει μία αξιοσημείωτη πορεία η οποία τον ανεβάζει στην Α΄κατηγορία.


Οι πληροφορίες για την επανίδρυση του Αστέρα Τρίπολης, προέρχονται από τοπική εφημερίδα της εποχής και τον τότε αρθρογράφο κ.Σπύρο Τσάτσουλη.  Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε παρακάτω είναι απόσπασμα από το συγκεκριμένα άρθρο για την επανίδρυση της ομάδας και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο ΑΠΣ ΑΣΤΕΡΑΣ το καλοκαίρι του 1963 συγχωνεύτηκε με τον ΑΡΗ/ΑΤΡΟΜΗΤΟ και δημιουργήθηκε ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Έκτοτε ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπαψε να υπάρχει αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ΠΟΛΗΣ.
Βέβαια και η νέα ομάδα που προέκυψε από την συγχώνευση δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, οπότε μάλλον η συγχώνευση έγινε χωρίς λόγο…

Όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι παλιοί παράγοντες και ποδοσφαιριστές του ΑΣΤΕΡΑ αναπολούσαν τα περασμένα χρόνια δόξας της αγαπημένης τους ομάδας και είχαν το όραμα της επανασύστασης του.
Έτσι, το καλοκαίρι του 1978, στο καφενείο των ΝΙΚΟΥ και ΜΑΡΙΝΟΥ ΦΟΥΦΑ στην περιοχή της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, κάποιοι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου αποφασίζουν να ιδρύσουν μία ποδοσφαιρική ομάδα. Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι πλέον γεγονός…

Το καταστατικό εγκρίθηκε από το ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με 368 απόφαση του 1978 στις 30 Δεκεμβρίου 1978 και καταχωρήθηκε στο ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με ΑΜ 239 (1/1/1979).

Ιδρυτικά μέλη ήταν οι: ΕΥΑΓΓ.ΡΟΖΗΣ, ΕΥΑΓΓ.ΣΚΟΡΠΙΔΑΣ, ΝΙΚΗΦ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΘΕΟΔ.ΜΕΓΡΕΜΗΣ, ΧΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΑΒ.ΣΑΒΒΑΚΗΣ, ΘΕΜ.ΣΑΒΒΑΚΗΣ, Δ.ΡΑΜΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γ.ΚΑΡΥΔΗΣ, ΑΘ.ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΡ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, Π.ΤΟΥΤΟΥΜΑΣ, Π.ΑΡΣΕΝΗΣ, ΧΡ.ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΧΑΡΑΛ.ΒΛΑΣΣΗΣ, ΑΛ.ΔΕΛΗΣ,ΧΡ.ΚΑΡΑΛΗΣ, ΒΑΣ.ΓΚΑΡΚΑΣ, ΦΙΛ.ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ, ΘΕΟΔ.ΑΣΣΙΟΥΡΑΣ, Δ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΛΑΚΚΑΣ, ΕΥΑΓ.ΛΑΚΚΑΣ, ΘΕΟΔ. ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Ν.ΜΕΛΗΣ, Κ.ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ, ΣΠ.ΜΑΛΛΗΣ, Δ.ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ, ΕΥΑΓΓ.ΔΕΛΗΣ, ΔΙΟΝ.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ, Κ.ΞΕΝΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, Γ.ΤΡΑΧΑΝΑΣ, ΓΡ.ΣΟΥΝΤΡΗΣ.

Αγωνιστικά, η ομάδα μετείχε στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Αρκαδίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της περιόδου 1979-1980 κερδίζοντας την άνοδο της στην Α’ κατηγορία.

Με προπονητή τον αείμνηστο Παναγιώτη Μεντή αγωνίστηκαν οι: ΑΘ.ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ(Τ), ΣΩΤ. ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ, Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ, ΒΑΓΙΑΣ ΚΑΒΟΥΡΑΣ, Ν.ΑΝΑΓΝΟΥ, Γ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝ. ΒΛΑΣΣΗΣ, ΒΑΣ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚ.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΝΙΚ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, Γ.ΤΡΑΧΑΝΑΣ, ΒΑΣ.ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ(Τ), Γ.ΜΑΡΓΙΑΣ, ΙΩΑΝ. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΑΡΓ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ. ΛΑΜΠΡΟΥ, ΗΡΑΚΛ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ, ΑΘ. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΣ.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, ΕΥΑΓΓ.ΔΕΛΗΣ, Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΣΠ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,Δ.ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ, Π. ΣΑΒΒΑΚΗΣ.


Στην φωτογραφία διακρίνονται οι: (όρθιοι) Π.Μεντής (προπονητής), Βάγιας Κάβουρας, Ν.Ανάγνου, Σωτ. Γκοργκόλης, Χρ. Χατζόπουλος, Βασιλ. Παπαγιαννόπουλος, Γ, Μαργιάς.
(καθιστοί): Βασιλ. Πολυχρονίδης, Γιαν. Βλάσσης, Ν. Αναστασιάδης, Γ.Κυριακόπουλος, Δ.Παναγιωτάκος.
»
« PREV
NEXT »