Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6Οι "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" στην Τρίπολη
07/07 Άλσος Αγίου Γεωργίου 21:15

Το πολιτιστικό καλοκαίρι της Τρίπολης ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το θέατρο στο άλσος του Αγίου Γεωργίου θα είναι το κέντρο και των φετινών εκδηλώσεων , μιας και αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι κατάλληλο για την φιλοξενία τέτοιων καταστάσεων.


            Σήμερα , Δευτέρα 7 Ιουλίου , το πανέμορφο θέατρο θα φιλοξενήσει μία εκπληκτική παράσταση των Ρέππα – Παπαθανασίου , με το όνομα «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Πρόκειται για μία παράσταση η οποία έχει κάνει ήδη τεράστια επιτυχία όπου και αν έχει παιχτεί. 

            Η ιστορία του έργου έχει ως εξής : Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν μία μονάκριβη κόρη , την Λίζα , η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Αφού λοιπόν έχουν λύσει τα υπόλοιπα προβλήματά τους , ζώντας μέσα στα όρια του νεοπλουτισμού και της πολυτέλειας , έχουν σαν μοναδικό όνειρο να δουν την κόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό. Δίπλα στην Πένη και τον Λυκούργο , έχουν την μονοκατοικία τους η Πωλίνα , η αδερφή της Πένης , με τον άντρα της Βασίλη , οι οποίοι ζουν σε μία αντίστοιχη κατάσταση. Λίγο πριν το Πάσχα λοιπόν η Λίζα επιστρέφει από το Λονδίνο , δεν είναι όμως μόνη της αφού μαζί της φέρνει το αγόρι της τον Άλφρεντ. Το γεγονός αυτό προκαλεί ένα σοκ , ευχάριστο μεν , αφού ο Άλφρεντ είναι πανέμορφος και ευγενικός. Τα δύο ζευγάρια ενθουσιάζονται , πέφτουν όμως από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτουν ότι ο Άλφρεντ δεν είναι Άγγλος αλλά Αλβανός. Τα πράγματα χειροτερεύουν με την άφιξη των γονιών του Άλφρεντ. Με την έλευση των συμπέθερων ξεκινά μία δίνη κωμικών εξελίξεων. Η Κλαμπέτα και ο Μπουκουράν φέρνουν τα πάνω κάτω. Οι μάσκες πέφτουν και ένα ρεσιτάλ υποκρισίας , ανοησίας , πονηριάς και διαπλοκής ξεκινά. Η διαπλοκή , η οποία περιλαμβάνει όλο τον κοινωνικό περίγυρο της επαρχιακής πόλης , εκπροσωπείται στο έργο από τον Νικήτα Λαλαμπίρδα , έναν νεαρό φιλόδοξο βουλευτή της περιοχής ο οποίος εκτελεί χρέη υφυπουργό πολιτισμού.

            Το έργο θέτει , πέρα του γέλιου , κοινωνικά προβλήματα της χώρας μας. Είμαστε ρατσιστές , είμαστε άπληστοι ή είμαστε απλά ανόητοι; Το έργο έχει καταπληκτικές κριτικές ενώ παράλληλα μεγάλα ονόματα του χώρου της υποκριτικής πρωταγωνιστούν. Μεταξύ άλλων παίζουν ο Γιώργος Παρτσαλάκης , η Νικολέτα Βλαβιανού , ο Βασίλης Κούκουρας , η Βάνα Ραμπότα , ο Περικλής Λιανός , η Αγγελική Δαλιάνη και άλλοι πολλοί. Την σκηνοθεσία έχουν επιμεληθεί ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας , την σκηνογραφία ο  Αντώνης Δαγκλίδης, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Τάσος Αλατζάς , τα ενδυματολογικά έχει αναλάβει η Έβελιν Σιούτη και τον φωτισμό ο Ηλίας Βακάκης. 

            Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 17 € ενώ υπάρχει μειωμένο εισιτήριο για φοιτητές , ανέργους , παιδιά αλλά και ΑΜΕΑ το οποίο κοστίζει 12 €. Ο Δήμος Τρίπολης έχει ήδη φροντίσει να μοιράσει δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους , δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους με οικονομικά προβλήματα να ψυχαγωγηθούν. Άλσος Αγίου Γεωργίου λοιπόν στην Τρίπολη , την Δευτέρα 7 Ιουλίου και ώρα 21.15.

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: