ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

728x90

468x60

header-ad

Ανακύκλωση: Μόδα ή μία υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας;


Η ανακύκλωση αποτελεί τον ελάχιστο φόρο
σεβασμού για τον πλανήτη μας

Με τον όρο Ανακύκλωση απορριμμάτων , αναφερόμαστε στην διαδικασία κατά την οποία , οτιδήποτε αποτελεί άμεσα ή έμμεσα αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας και πλέον δεν αποτελεί αγαθό για τον άνθρωπο , επαναχρησιμοποιείται είτε στο σύνολό του είτε ένα μέρος του.

            Στην παραπάνω διαδικασία , τα απορρίμματα συνήθως μετατρέπονται σε πρώτες
ύλες , οι οποίες με την σειρά τους χρησιμοποιούνται για την κατασκευή νέων προς χρήση αγαθών. Μέρος της διαδικασίας της ανακύκλωσης είναι η μετατροπή βλαβερών υλικών για το Περιβάλλον , σε λιγότερο και αν είναι δυνατό και σε καθόλου βλαβερά υλικά. Αυτό βοηθά στην πιο ομαλή επανένταξη των υλικών αυτών στο φυσικό Περιβάλλον. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μετατροπή των οικιακών λυμάτων σε τέτοια μορφή ώστε να είναι λιγότερο βλαβερά για την Φύση και το Περιβάλλον.

            Το όφελος από την ανακύκλωση είναι η μείωση της κατανάλωσης πρώτων υλών και κατ΄ επέκταση ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι εκπομπές των αερίων τα οποία είναι υπεύθυνα για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.

            Το γυαλί , το χαρτί , το αλουμίνιο , το πλαστικό αλλά και διάφορα μέταλλα όπως ο χαλκός ή το σίδηρο περιλαμβάνονται στην λίστα των προϊόντων προς ανακύκλωσης. Πέρα αυτού διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορούν να ανακυκλωθούν επιβαρύνοντας λιγότερο το Περιβάλλον.

            Το 2010 η χώρα μας καταλάμβανε την τελευταία θέση ως προς την ανακύκλωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έλλειψη κινήτρων τόσο για τις εταιρίες όσο και για τους πολίτες , έχει φέρει την ανακύκλωση στην χώρα μας σε δεύτερο ρόλο. Ο Έλληνας δυστυχώς δεν έχει σε ικανοποιητικό βαθμό αναπτύξει την δραστηριότητά της ανακύκλωσης. Θα αναφερθούμε εκτεταμένα στην Ανακύκλωση μέσα από την σελίδα μας. Ο σκοπός μας είναι να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο.
« PREV
NEXT »