Slider[Style1]

Style2

Style3[OneLeft]

Style3[OneRight]

Style4

Style5[ImagesOnly]

Style6

Πανέμορφες Παραλίες στο Παράλιο Άστρος

Αλμυρίκι στη παραλία Πόρτες με φόντο το "ΝΗΣΙ" του Παραλίου Άστρους
Όλοι πλέον γνωρίζουν αυτό το γραφικό χωριό στα παράλια του νομού Αρκαδίας, που έχει γίνει πλέον ένας δημοφιλής τόπος απόδρασης. Μόλις 32 χλμ από το Ναύπλιο και 170 χλμ από Αθήνα, το Παράλιο Άστρος καυχιέται για τις παραλίες μήκους 14 χλμ!Το Παλιόχανο στην ομώνυμη παραλίαΕρχόμενοι από Ναύπλιο ή Αθήνα και καθώς ήδη έχουμε διασχίσει αρκετό μέρος του Αργολικού κόλπου, πριν μπούμε στο Παράλιο Άστρος ξεκινάει η παραλία που εκτείνεται σε μήκος περίπου 4 χλμ. Η πρώτη παραλία που συναντάμε είναι η παραλία του Παλιόχανου. Έχει πάρει το όνομα αυτό από ένα πέτρινο οίκημα που βρίσκεται στις αρχές της παραλίας με καμάρα και πολεμίστρες τριγύρω του. Υπολογίζεται ότι χτίστηκε το 1660 και εικάζεται πως ήταν χάνι, δηλαδή χώρος όπου οι ταξιδιώτες και τα ζώα τους σταματούσαν για να ξαποστάσουν.Παραλία Παλιόχανου

Η παραλία είναι αμμώδης και η θάλασσα ρηχή, βαθαίνει μετά από αρκετά μέτρα, πράγμα που την κάνει ιδιαίτερα κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά. 

Στη συνέχεια συναντάμε την παραλία των Κάτω Βερβένων ή Μπαταρόλα, με την ίδια μορφολογία παραλίας και θάλασσας. Αφού περάσουμε την γέφυρα όπου ο ποταμός Τάνος εκβάλλει στη θάλασσα και το camping στη περιοχή Γλυφάδα, βρισκόμαστε επισήμως στην παραλία του Ατσίγγανου. Η παραλία είναι αμμώδης και η θάλασσα λίγο βαθύτερη από τις προηγούμενες παραλίες. Εκεί επίσης βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις Τρίπολης.

Όλη αυτή η παραλία/ακτογραμμή μήκους 4 χλμ έχει διασκορπισμένα αλμυρίκια, φοίνικες και αποτελείται κατά το πλείστον από άμμο. Είναι εξοπλισμένη με οργανωμένες καντίνες και καταστήματα που διαθέτουν ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες και αποδυτήρια. 

Η παραλία στο θέατρο
Αφού μπούμε στο Παράλιο Άστρος και κατευθυνθούμε προς το θέατρο, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την μικρή παραλία πίσω από τη Γοργόνα στο λιμάνι και τα βραχάκια για βουτιές για τους πιο τολμηρούς στο θέατρο.

Παραλία ΚαλλιστώΑμέσως μετά το λιμάνι ξεκινά η παραλία Καλλιστώ που εκτείνεται μέχρι το τέλος του νέου πλέον πεζόδρομου. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια που παρέχουν ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και αποδυτήρια όπου μπορείτε να τα συνδυάσετε με τον καφέ σας ή το φαγητό σας. Η παραλία αποτελείται από λεπτό χαλικάκι και άμμο, τα νερά σε αυτή τη νότιο-ανατολική πλευρά στο χάρτη είναι πιο βαθιά. Επίσης υπάρχει πύργος ναυαγοσώστη για ακόμη περισσότερη ασφάλεια.Πλαζ Καλλιστώ
Στη φωτογραφία βλέπετε πώς ήταν η πλαζ Καλλιστώ στις αρχές της δεκαετίας του 1970,  η πρώτη οργανωμένη παραλία στο Π. Άστρος και από τις πρώτες στον Αργολικό κόλπο.Μετά την παραλία Καλλιστώ, βρίσκεται η παραλία Πόρτες, που πήρε το όνομά της από την περιοχή "Πόρτες" Μελιγούς. Εκτείνεται  αρκετά χιλιόμετρα, διαθέτει επίσης εξοπλισμένες καντίνες, πύργο ναυαγοσώστη και βαθιά, δροσερά νερά. Θα βρείτε εκτάσεις με άμμο και μετά το camping στις Πόρτες θα δείτε ένα παλιό λιθόκτιστο λιμανάκι όπου ο Πάρης συνάντησε την ωραία Ελένη σύμφωνα με το μύθο. Στην πραγματικότητα όμως είναι τα τοιχία ενός από τους παραποτάμους που έρεε από τη Μελιγού. Αν στη συνέχεια περπατήσετε αρκετά, κοντά στις εκβολές της λίμνης του Μουστού, μην εκπλαγείτε αν δείτε γυμνιστές, μπορείτε να κάνετε το ίδιο αν θέλετε.

Παραλία "ΠΟΡΤΕΣ" - Παράλιο Άστρος
Όπως θα δείτε και στο χάρτη, οι δύο διαφορετικές και αντίθετες παραλίες/ακτογραμμές προς τον γεωγραφικό τους προσδιορισμό, ενώνονται για να σχηματίσουν το "νησί" όπως ονομάζουν οι ντόπιοι τον λόφο. Εκτός από την οργάνωση που διαθέτουν και οι δύο παραλίες προσφέρονται για θαλάσσια σπορ, όπως kite, windsurfing, θαλάσσιο σκι, beach volley και άλλα. Η πρόσβαση σε όλες τις παραλίες είναι πολύ εύκολη, δηλαδή δεν βρίσκονται σε κάποια δύσβατη περιοχή.

Υπάρχει όμως άλλο ένα πλεονέκτημα που έχει ο επισκέπτης στο Παράλιο Άστρος πέρα από τη μεγάλη ποικιλία που έχουμε αναφέρει. Αυτό είναι ο αέρας! Είτε είστε λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ή όχι, σίγουρα σε κάποια από τις δύο παραλίες θα φυσάει για να μη χάσετε τις αγαπημένες σας δραστηριότητες.

Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως οι παραλίες στο Παράλιο Άστρος ανήκουν στη λίστα με τη γαλάζια σημαία.

Επίσης δεν ξεχνάμε να διατηρούμε τις παραλίες μας και τον τόπο μας καθαρό και να σεβόμαστε το περιβάλλον για να μας σέβεται και αυτό!

Καλό καλοκαίρι!


Μία ευγενική χορηγία

από την αλυσίδα ξενοδοχείων AstrosHotels.gr - 2755052720

«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: